Ressam buluşması

Güncelleme Tarihi:

Ressam buluşması
Oluşturulma Tarihi: Ocak 25, 2012 00:00

Cafer Sadık Abalıoğlu Eğitim ve Kültür Vakfı ile İtalyan Associazione di Promozione Sociale Lunaria’nın, kültürlerarası diyaloğu güçlendirmek, AB ile Türkiye arasındaki kültürel iletişimin gelişmesine katkı koymak için bir süre önce sunduğu proje kabul edildi.

Haberin Devamı

5-20 Mayıs tarihleri arasında Denizli’de resim kampı kurulacak. Türkiye’den 10, Avrupa’dan 8 olmak üzere 18 ressam katılacak.

Proje, Şiir Otel’de düzenlenen toplantıyla tanıtıldı. Cafer Sadık Abalıoğlu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ali Abalıoğlu, Başkan Yardımcısı İsmet Abalıoğlu, Associazione di Promozione Sociale Lunaria Yönetim Kurulu Üyesi Marcello Mariuzzo da katıldı.

Sergi ve yarışma

Bu projeyle kültür-sanat platformu yaratmayı hedeflediklerini söyleyen Ali Abalıoğlu, “15 günlük atölye çalışmasına Pamukkale Üniversitesi Güzel Sanatlar ve Resim Bölümü ile Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri de eşlik edecek. Atölye çalışmalarında ortaya çıkan eserler, haziranda Roma’da, temmuzda Denizli’de sergilenecek. Proje kapsamında bir de resim yarışması düzenlenecek. 31 yaşından gün almamış herkes katılabilecek” dedi. Marcello Mariuzzo da, “Kültürel değiş tokuş, sermayenin serbest dolaşımı kadar önemli bir konu. AB ve Türkiye’nin birbirine daha çok yaklaşmasını arzuluyoruz.” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!