Rektör Birincioğlu, “Aydın anaerkil bir kent”

Güncelleme Tarihi:

Rektör Birincioğlu, “Aydın anaerkil bir kent”
Oluşturulma Tarihi: Ocak 30, 2012 10:47

Aydın Kent Konseyi Başkanlığına tekrar seçilen Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, “Aydın'daki pek çok kentin adına bakın. Nysa, Amyzon, Afrodisias, Ephesos gibi antik kentler, hep kadın isimlerini almış. Yani Aydın'da geçmişten günümüze hep kadınlar yönetimde etkili olmuş. Şimdi de yine bir bayan olan belediye başkanımız bizi ve bu yapıyı temsil ediyor. Yani Aydın anaerkil bir kent” dedi.
Kent Konseyi'nin 6'ncı Seçimli Olağan Genel Kurulu Aydın Belediyesi Meclis Salonu'nda yapıldı. Genel Kurula Aydın Adalet ve Kalkınma Partisi Milletvekili Mehmet Erdem, Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu, Aydın Kent Konseyi delegeleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Genel Kurul'un açılış konuşmasını oybirliği ile tekrar başkan seçilen Rektör Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu yaptı. Aydın'ın geçmişten bu yana ‘anaerkil' bir yapıyla yönetildiğini belirten Birincioğlu, “Aydın'daki pek çok kentin adına bakın. Nysa, Amyzon, Afrodisias, Ephesos gibi antik kentler, hep kadın isimlerini almış. Yani Aydın'da geçmişten günümüze hep kadınlar yönetimde etkili olmuş. Şimdi de yine bir bayan olan belediye başkanımız bizi ve bu yapıyı temsil ediyor. Aydın Kent Konseyi'nde kadınlarımız çok etkili. Tüm çalışmalarda büyük çaba gösteriyorlar. Projelerimizin büyük çoğunluğunda onlarım imzası ve emeği var. Son olarak TÜBİTAK tarafından Kent Yenileme Planlaması projesi gerçekleştirildi. Bu projede kentin 50 yıllık, yüz yıllık geleceği hesaplanıyor. Türkiye genelinde on dört il seçildi. Bu illerden projeler alındı. 5 proje ödüle layık görüldü. Bu projeler içinde Aydın birinci oldu. Bu projeyi de yine bir bayan hocamız hazırladı. Bu nedenle diyoruz ki Aydın geçmişten günümüze olduğu gibi, günümüzde de anaerkil yapıya sahiptir” dedi.
Rektör Birincioğlu'nun konuşmasının ardından Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu kürsüye gelerek katılımcılara Aydın Belediyesi'nin Yeni Belediye Hizmet Binası, Yeni Terminal Kompleksi, Balık Çarşısı, Atatürk Kent Meydanı, Kapalı Otopark ve Çevre Bulvarı gibi yatırımları hakkında bilgiler verdi. Soru üzerine, Çevre ve Orman Bakanlığının yönetmeliği doğrultusunda su faturalarına yansıtılan ek ücretle ilgili açıklamada bulunan Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, “Yapılan tamamen merkezi hükümetin bizden isteğini uygulamaktan ibarettir. Faturalara yansıtan ücret tamamıyla belirtilen yönetmeliğe göre harfiyen hesaplandıktan sonra belirlenmiştir. Belediyeler Birliği ile yaptığım görüşmeler sonucu konunun Başbakan'ın gündeminde olduğunu öğrendim. Dilerim ki bu rakamlar aşağı çekilir bizde bunu vatandaşımıza yansıtırız. Zaten ekonomik sıkıntısı olan vatandaşımızdan daha fazla ücret talep etmeyi hiçbir belediye başkanı istemez” dedi. Milletvekili Mehmet Erdem'in konuşmasının ardından genel kurul, faaliyet raporu ve bütçe üzerinde yapılan görüşmelerle devam etti.
Genel kurulun sonunda Kent Konseyi Başkanlığına oy birliği ile Adnan Menderes Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Birincioğlu tekrar seçildi. Başkan seçiminin ardından genel kurulda Yürütme Kurulu seçimleri yapıldı. Yapılan seçim sonucunda Aydın Kent Konseyi yürütme kurulu oy birliği ile Veli Tiryaki, Yrd. Doç. Dr. Ayten Can Tunalı, Metin Albeyoğlu, Fevzi Köse, Altan Güney, Nuri Aktakka, Fettah Açan, Mustafa Aydın, Mustafa Yormaz, Rıdvan Naci Devli ve Suat Deniz'den oluştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!