Rekortmenlere ödül

Güncelleme Tarihi:

Rekortmenlere ödül
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2013 00:00

Vergilendirme Dönemi gelir ve kurumlar vergisi rekortmenleri ödüllerini aldı.

Haberin Devamı

Manisa Vergi Dairesi Başkanlığı, Vergi Haftası nedeniyle Saruhan Otel'de bir tören düzenledi. Törene, Manisa Vali Halil İbrahim Daşöz, MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Cumhuriyet Başsavcısı Enis Yavuz Yıldırım, daire müdürleri ile firmaların temsilcileri katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Manisa Vergi Dairesi Başkanı Yılmaz Çakan, 2012 yılında il genelinde tahakkuk edilen 2 milyar 400 bin TL'lik verginin 1 milyar 900 bin TL'sinin tahsil edildiğini dile getirerek, tahsilat oranlarının yüzde 13 sevilere yükseldiğini söyledi. Çakan ayrıca, il genelinde şu an 76 bin 261 gelir vergisi, 7 bin 563 kurumlar vergisi olmak üzere toplam 83 bin 824 mükellefin bulunduğunu da sözlerine ekledi. Çakan son olarak ödül törenlerinin amaçlarının düzenli ve gerçek kazancı üzerinden vergi ödemeyi yaymak olduğunu söyledi.

Haberin Devamı

MHP'li Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ise, il genelindeki organize sanayi bölgelerinde bazı büyük fabrikaların faaliyet göstermesine rağmen vergilerinin genel merkezlerinin bağlı olduğu illerde toplandığını dikkati çekip, “Bu Manisa için önemli bir kayıp. Manisa'nın suyunu içiyor ve buradan üretim yapıyorsan vergini üretim yaptığın ile ödeyeceksin. Bunun için bir yasa çıkartılması gerektiğine inanıyorum. Fabrikaların genel merkezlerini bağlı olduğu ile değil, üretim yaptığı illere vergilerini ödemeleri gerekir” dedi.
Vali Halil İbrahim Daşöz ise, vergi ödeyen her kesimin Türkiye'nin kalkınmasında bir lokomotif olduğunu vurgulayıp, “Vergi ödeyen firmasından vatandaşına kadar herkes ülkemizin kalkınmasındaki lokomotifin bir çarkıdır. Eğer bir mekanizmada dişli eksik olursa, o çalışmaz. Şunu unutmayalım ki ödenen her vergi bize hizmet olarak geri dönüyor” diye konuştu.
Konuşmaların ardından 2011 Vergilendirme Dönemi gelir ve kurumlar vergisi rekortmenlerinin ödülleri dağıtıldı. Vali Daşöz, tahakkuk ettirilen 663 bin 373 TL'lik vergi ile birinci sırada olan Turgutlulu işadamı Eyyüp Altan'ın ödülünü yeğeni Mesut Altan'a, tahakkuk eden 33 milyon 934 bin 201 TL kurumlar vergisi ile ilk sırada yer alan TKİ Ege Linyit İşletmeleri Müessese Müdürlüğü adına müessese müdürü Hakkı Duran'a ödüllerini verdi.
Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, tahakkuk ettirilen 585 bin 638 TL'lik vergiyle ikinci sırada yer alan Abdullah Eryüksel adına Hilal Güner ile 15 milyon 776 bin 854 TL vergi tahakkuku ile ikinci sıradakti BOSCH Termoteknik San. ve Tic. A.Ş. adına Ticari Genel Müdürü Akın Kazak'a ödüllerini verip, kutladı.

Haberin Devamı

Törende ayrıca Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün, gelir vergisi rekortmenliği listesinde 291 bin 664 TL vergi tahakkuyla sekizinci sırada yer alan babası işadamı Cemal Ergün'e de ödülünü verdi. Tören ilk 10 sırada yere alan mükellef ve kurumlara ödüllerinin dağıtılıp, toplu fotoğraf çektirilmesiyle sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!