Reklamcıların VOB’a tepkisi

Güncelleme Tarihi:

Reklamcıların VOB’a tepkisi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 00:00

İzmir Reklamcılar Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Murat Türkay, İzmir’de kurulan Vadeli İşlem ve Opsiyon Borsası’nın (VOB) 5’inci kuruluş yıldönümünü İstanbul’da kutlamasına, tanıtılan yeni logonun ve reklam filminin de bu kentteki ajanslara hazırlatılmasına tepki gösterdi.

Haberin Devamı

Reklam ve iletişim

VOB’un 5’inci kuruluş yıldönümünün İstanbul’da Esma Sultan Yalısı’nda düzenlenen görkemli törenle kutlandığına dikkat çeken Murat Türkay, yeni logonun ve reklam filminin de İstanbullu reklam ajanslarına hazırlatılmasına ateş püskürdü. Bu tür reklam ve tanıtımları İzmir’de yaptırmamanın moda haline geldiğini öne süren Türkay,“Bundan böyle İzmir’de reklam, iletişim sektörüne yatırım yapılmasın. İzmir’deki üniversitelerimiz, iletişim, reklam ve grafik bölümlerini derhal kapatsın. Çünkü; mezunlarımızı istihdam edebilecek, onlara gelecek sağlayacak bir sektörü hiçbir zaman kuramayacağız” dedi. Toplantının İzmir’de yapılmamasını da eleştirdi. Bu anlayışla kentin markalaşmasının mümkün olmadığını söyledi.

Sertab’lı reklam filmi

İstanbul’daki kuruluş yıldönümü kutlamaları sırasında VOB’un yeni logosu tanıtıldı. VOB’un kırmızı renkli yeni logosunun canlılığı, cesareti ve dinamizmi temsil ettiği, “Ben de varım” iddiasını yansıttığını belirtildi. Gecede sanatçı Sertab Erener’in rol aldığı, VOB’un tanıtımını içeren reklam filmi de gösterildi. Eylül ayında televizyonlarda gösterilmeye başlanacak reklam filminde, Mozart’ın ünlü bir eseri VOB’a uyarlandı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!