Rehber öğretmen kadroları uzmanlarıyla doldurulsun

Güncelleme Tarihi:

Rehber öğretmen kadroları uzmanlarıyla doldurulsun
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 19, 2011 00:00

Dokuz Eylül ve Ege üniversitelerinin rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğrencileri, “rehber öğretmen” atamalarını protesto etti.

Haberin Devamı

DOKUZ Eylül ve Ege üniversitelerinin rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğrencileri, kendi bölüm mezunlarından boş kalan “rehber öğretmen” kadrolarına, felsefe ve sosyolojiden de atama yapılmasını protesto etti.

Onlarca öğrenci, Konak’ta SGK binası önünde toplandı, düdük öttürdü, ıslık çaldı, temsili diplomalarını çöpe atıp, sembolik oturma eylemi yaptı.
Öğrenciler, “Çakma öğretmen istemiyoruz”, “Alan dışı çık dışarı”, “Felsefe yapma, psikolojimi bozma”, “Haksızlığa one minute” gibi sloganlar attı; “Hayaldi gerçek oldu, felsefeciler rehber öğretmen oldu”, “Nimet Ç. Bir Ankara trajedisi”, “Sahte doktora canını, sahte öğretmene çocuğunu emanet etme” gibi mesajlar yazan pankartlar taşıdı.

Ege Üniversitesi öğrencisi Onur Olgun, yaklaşık bin 300 rehber öğretmen atanacağını, ara dönemde yeterli alan mezunu bulunamayacağını, böylelikle kadroların felsefe ve sosyoloji mezunlarıyla doldurulacağını öne sürdü.

Haberin Devamı

Haziran ayı sonunda yaklaşık 2 bin rehberlik ve psikolojik danışmanlık öğrencisinin mezun olacağına dikkat çeken Olgun, “1 Haziran’da yapılacak atamalarla alan dışı mezunlarla bu kadraların doldurulması, bu atamalardan yaklaşık bir ay sonra mezun olacak 2 bin alan mezununun işini elinden almak demek” diye konuştu.

Türk Psikolojik Danışma ve Rehberlik Derneği İzmir Şubesi Başkanı Tolga Aran da alan dışı atama yapılmasına karşı çıktı, “Bu uygulamanın, alan dışı mezunlara devlet kurumlarında istihdam olanağı yaratmak dışında herhangi bir amacı bulunmuyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!