Reha Midilli'ye sevgi seli

Güncelleme Tarihi:

Reha Midilliye sevgi seli
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2013 00:00

Merhum hayırsever işadamı Reha Midilli ölümünün birinci yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.

Haberin Devamı


Kazandırdığı sayısız eserler ve yaptığı hizmetlerle halkın gönlünde taht kuran, “TBMM Üstün Hizmet Madalyası” sahibi Foça eski belediye başkanlarından merhum hayırsever işadamı Reha Midilli, ölümünün birinci yıldönümünde çeşitli etkinliklerle anıldı.
11 Mayıs 2012 günü, kalp krizi sonrası kaldırıldığı Foça Devlet Hastanesi'nde 85 yaşında hayata veda eden Reha Midilli için, ölüm günü Demokrasi Meydanı'ndaki bürosunun önünde lokma döktürüldü, akşam da Fatih Camii'nde mevlit okutuldu.

Reha Midilliye sevgi seli

Dün akşam ise adını taşıyan Kültür Merkezi'nde, Foça Kaymakamı Abbas Yeşilkuş, Foça Belediye Başkanı CHP'li Gökhan Demirağ, Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız, Gençlik Hizmetleri Spor İlçe Müdürü Erkan Atik, AK parti İlçe Başkanı Kadir Özgirgin, CHP İlçe Başkanı Osman Mert, Reha Midilli Turizm Ve Otel İşletmeciliği Yüksekokulu Müdürü Doç.Dr. Avşar Kurgun, Garnizon Komutanlığı temsilcileri, bazı İl Genel Meclisi ve Belediye Meclisi Üyeleri, daire amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları üyeleri, kurduğu hayır kurumlarında hayatını sürdürenler, adını taşıyan okulların öğrencileri, yakınları, arkadaşları ve sevenlerinin katıldığı bir programla anıldı. Törene gelenlerin döktüğü gül yapraklarıyla bezenmiş Reha Midilli büstü, kazandığı ödül ve beratlar, fotoğrafları, cenazesinde tabutuna sarılı olan Galatasaray bayrağı Kültür Merkezi girişindeki sergi bölümünde yer aldı. Yaşam öyküsünün anlatıldığı “Midilliden Çıktık Yola” ve vakıf tarafından bastırılan Atatürk’ün “Nutuk” kitapları katılımcılara hediye edildi. Açılan Anı Defteri'ne taziye, anı, öneri ve dilekler yazıldı. Reha Midilli’nin yaşamından kesitler içeren fotoğraflarla hazırlanmış sunum perdeye aktarıldı.

Haberin Devamı

Reha Midilliye sevgi seli

Törende çocukluk arkadaşı Dr. Münip Dinç, ilkokul öğrencisi 10 yaşındaki Tuğçe Güçlüer, Reha Necla Midilli Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Ali Haydar Çelebi, Reha Midilli Anadolu Lisesi Müdürü Ali Öztütüncü, İlçe Milli Eğitim Müdürü Celal Yıldız ve Necla Ana Yaşlı Evi sakinlerinden Halil Sönmez duygu dolu konuşmalar yaptı. Foça Belediye Başkanı Gökhan Demirağ, Cemil Midilli Lisesi mezunu olduğunu belirterek, “Reha Midilli’nin yeri kolay dolmaz. Ama onun kurmuş olduğu vakıf, eserler vermeye devam edecek ve bir çok kişiye de örnek olacaktır. Kendisini minnet ve saygıyla anıyorum” dedi. Son konuşmayı Midilli Ailesi adına yeğeni Akın Doğu yaptı. Doğu, “Türkiye'de gücüne oranla yaptıkları dikkate alındığında ilk on hayırsever içindedir.

Haberin Devamı

Reha Midilliye sevgi seli

Ülkesine gücünün çok üzerinde yatırım yaptı. Katkıda bulundu. İdolümüz, dayımız sağlığında servetinin çok büyük bölümünü vakfa bağışladı. Foçalıların katkı ve desteğini bekliyoruz. Çünkü bu vakıf Midilli ailesinin değil Foçalılarındır. Bazı bürokratik engelleri aşar aşmaz Küçükdeniz Sahil Caddesi'nde (Reha Midilli caddesi) ömrünün büyük bölümün geçirdiği evin alt katını Midilli Ailesi Müzesi olarak düzenleyip Foça halkının ve ziyaretçilerinin hizmetine açacağız. Sevgili Foçalılar, ne mutlu bize ki dayımız, Reha Amca'mız vardı. Biz onun yolundan yürümeye karar verdik. Destek verin. Daha güçlü olalım. Daha güzel eserlere imza atalım. Reha dayı. Mekanın cennet olsun. Gözün arkada kalmasın. Sonsuza kadar yolundan yürüyeceğiz” dedi.
Tören, koronun Reha Midilli’nin çok sevdiği “Bir bahar Akşamı” ve “Şarkılar Seni Söyler” şarkılarını salonu tıklım tıklım dolduran her yaştan katılımcıyla birlikte seslendirmesinin ardından alkışlarla sona erdi.

Haberin Devamı

Reha Midilliye sevgi seli


Mehmet Reha Midilli (1927 - 2012)
Reha- Necla Midilli Eğitim ve Yaşlıevi Vakfı'nın kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reha Midilli, 5 Mayıs 1927'de Foça'da doğdu. İlköğrenimini Foça'da, orta öğrenimini İzmir Buca ve Ankara Atatürk Lisesi'nde tamamladı. Babası Cemil Midilli'nin yanında iş ve ticaret hayatına atıldı. Askerlik dönüşü kendi işlerini kurmaya başladı. Çiftçilik ve hayvancılık, zeytinyağı üretimi ve ticareti, otomobil işletmeciliği ve nakliyecilik, inşaat sektörü ve gayrimenkul alım satım işleri yaptı. 1950 yılında Süheda Necla Midilli ile evlendi. 1987 yılında iş ve ticaret hayatını noktaladı. 1973-1980 yılları arasında iki dönem Foça Belediye Başkanlığı görevini de yürüten Mehmet Reha Midilli, Foça ve çevresine sayısız eserler kazandırdı. Karşılıksız öğrenci bursları verdi Ülkemizin en büyük ödüllerinden olan “Türkiye Büyük Millet Meclisi Üstün Hizmet Ödülü”ne layık görüldü. Ayrıca 7. 8. ve 9. Cumhurbaşkanlarımızdan “Takdirname” ve “Şükran Ödülleri” aldı. Foça ve çevresinde eserlerinden bazıları şöyle: Bağarası Cemil Midilli İlköğretim Okulu (1971), Foça Cemil Midilli Lisesi (1974), Foça Bedia Midilli İlköğretim Okulu (1984), Yenifoça Reha Midilli İlköğretim Okulu (1987), Foça Reha-Necla Midilli İlköğretim Okulu (1995), Foça Reha-Necla Midilli Devlet Hastanesi (2002), Foça Reha-Necla Midilli Sağlık Ocağı (2005), Foça Reha Midilli Kültür Merkezi (2006), Foça Reha Midilli Anadolu Lisesi (2006), Foça Reha Midilli 11 Eylül Kapalı Spor Salonu (2006), Foça Belediyesi Reha Midilli Sosyal Tesisleri (2009), Foça Dokuz Eylül Üniversitesi Reha Midilli Uygulamalı Turizm Meslek Yüksekokulu (2009), Foça Reha Midilli Necla Ana Yaşlılar Evi (2010), Reha Midilli Dokuz Eylül Üniversitesi Turizm İşletmeciliği ve Otelcilik Yüksek Okulu Öğrenci Yurdu, Bağarası (2011) ve Ilıpınar Engelli Eğitim Merkezi (2012).

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!