Prof. Dr. Kaymakçı emekli oldu

Güncelleme Tarihi:

Prof. Dr. Kaymakçı emekli oldu
Oluşturulma Tarihi: Kasım 27, 2012 00:00

EÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Kaymakçı, yapılan törenle emekli oldu.

Haberin Devamı



Törene Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü, EÜ Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun, EÜ Ziraat Fakültesi Zootekni Bölüm Başkanı Prof. Dr. Yavuz Akbaş, Türkiye Damızlık Koyun ve Keçi Yetiştiriciliği Merkez Birliği Genel Başkanı Veysel Ayhan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı. Törende ilk olarak konuşan Prof. Dr. Yavuz Akbaş “Mustafa Kaymakçı hocamız çok yönlü ve renkli bir kişiliğe sahiptir. Akademik kariyerinin yanı sıra sivil topluma da oldukça ilgili davranmış, kendine birçok çalışma alanı edinmiştir. Kalemi kuvvetlidir ve her zaman kendisine söz uçar yazı kalır sözünü ilke edinmiştir. Emeklilik hayatında eşiyle birlikte mutlu olmasını diliyorum” dedi.


“YILMADI, KIRSALA DA İNDİ”
Zootekni Bölümü kürsü kurucusu Prof. Dr. Reşit Sönmez, Prof. Dr. Kaymakçı için şunları söyledi:
“Mustafa benim öğrencimdi, asistanım oldu, giderek yükseldi benim konumuma ulaştı ve şimdi de emekli oluyor. Bana göre Ziraat Fakültesi Öğretim üyesi kürsünde konuşan, kitap yazan ama kırsala gitmeyen biri olmamalıdır. Kırsala gitmez ve söyledikleri yalnızca lafta kalırsa yazık olur. Mustafa yılmadı, kırsala da indi, büyük hizmetler sundu. Başarılarından dolayı onu tebrik ediyorum”
EÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Atilla Silkü de Mustafa Kaymakçı'nın birçok bilimsel çalışma yürüttüğünü ve bu çalışmaları çiftçilere başarılı bir şekilde aktardığını, hala 8 yerde köşe yazarlığı yaptığını, makaleler yazdığını anlattı.

Haberin Devamı


“ATATÜRKÇÜ ÇİZGİSİNDEN ÖDÜN VERMEDİ”
Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Akın Olgun ise Prof. Dr. Kaymakçı'nın kendini Türk tarımına adadığını vurguladı. Prof. Dr. Olgun “Mustafa Kaymakçı kendini Türk Tarımına ve koyunculuğa adamış ve bütün yaşamı boyunca özveriyle çalışmıştır. Öğrenci, çiftçi, ülke çıkarlarını her zaman ilk planda tutmuş, kendi çıkarını düşünmemiştir. Asla Atatürkçü çizgisinden ödün vermemiştir.  Aklıma Mustafa Kaymakçı denildiğinde dürüst, ilkeli, akılcı olması ve onurlu, erdemli duruşu geliyor. En zor anlarında bile kendinden taviz vermez ve doğru bildiğini kimseden çekinmeden söyler” diye konuştu.

Haberin Devamı


Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır da Prof. Dr. Kaymakçı için, “Kendisini akademik hayatı boyunca her alanda takip etme fırsatım oldu. Öğrencilerine verdiği değeri örnek alıyorum. Aydın dünya görüşünü topluma sunmayı başardı ve bu çok önemli bir şey, çünkü ancak bu şekilde ilerleyebiliriz. Tarımsal Uygulama Araştırma Merkezi'nde (TUAM) beraber çalışmalar yaptık. Kendisine bilim ödülü verdik. Emekli olmasına izin vermeyeceğiz” dedi
Son sözü alan Prof. Dr. Kaymakçı, kendisi için yapılan törenden büyük mutluluk duyduğunu ifade etti, “40 yılı bulan akademisyenliğimin sonuna geldim. Tören boyunca sevgi dolu övgüler aldım bu yüzden çok mutluyum. Ziraati babam çiftçi olduğu için seçtim, akademisyenlik de benim idealimdi. Her zaman çiftçinin gerçek beklentisini aradım, bununla ilgili çok sayıda çalışmaya imza attım. Disiplinler arası çalışmalar yaptım ve en uzak ilden en gidilmeyecek yerlere kadar gittim. Bugün burada olan herkese teşekkür ederim” diyerek sözlerine son verdi.
Çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinin, Prof. Dr. Kaymakçı'ya akademik hayatında yaptığı çalışmalar ve bilime verdiği katkılar sebebiyle plaket vermesiyle tören son buldu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!