Pınar Karşıyaka’nın Avrupa kabusu

Güncelleme Tarihi:

Pınar Karşıyaka’nın Avrupa kabusu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2015 13:35

TURKISH Airlines Euroleague C Grubu’nda Zalgiris Kaunas’a Litvanya’da 74-52 yenilerek Top 16 şansını mucizelere bırakan Pınar Karşıyaka, Avrupa deplasmanlarında 294 gündür kazanamıyor. Avrupa’da son galibiyetini geçen sezon Eurocup 2’nci tur mücadelesinde 11 Şubat’ta yine Litvanya’da 90-83’lük skorla Neptunas karşısında elde eden Pınar Karşıyaka daha sonra çıktığı 6 deplasmanda 5 yenilgi, 1 beraberlik aldı. Bu periyotta Eurocup’ta Lietuvos Rytas’la berabere kalıp, Herbalife Gran Canaria’ya yenilen yeşil kırmızılı ekip, ilk kez yer aldığı Euroleague’de ise Panathinaikos, Lokomotiv Kuban, Barcelona Lassa ve Zalgiris deplasmanlarından eli boş döndü.

Haberin Devamı

"Zalgiris Kaunas’ı mağlup etseydik, Top 16 için büyük avantaj elde edecektik" diyen Ufuk Sarıca, "Zalgiris Kaunas ve Euroleague’de oynadığımız maçların altında biraz ezildiğimizi düşünüyorum. Dün karşılaşmaya iyi başladık. Savunmada istekli ve etkiliydik ancak hücumda sıkıntı yaşadık. Dış atışlarda yalnız tek oyuncuyla skor üretebildik. Faul atışlarında 22’de 9 isabet sağlayarak oyunda kalmanız mümkün değil. Kaçırdıklarımız yalnız sayı değildi; kaçan her serbest atışta omuzlar, ritmimiz düştü" şeklinde konuştu. Joe Ragland’ın kadro dışı bırakıldığı yeşil kırmızılılarda Ufuk Sarıca, oyun kurucu eksiğini kısa sürede çözeceklerini de söyledi.


3 SAYILAR YAKTI

Pınar Karşıyaka, tarihinde ilk kez mücadele ettiği Euroleague’de önceki yıllarda en büyük silahlarından biri olan 3 sayılık atışlardaki düşük yüzdesinin kurbanı oldu. Zalgiris deplasmanında 3 sayı çizgisinin gerisinden 16 denemede yalnızca 1 isabet sağlayan Pınar Karşıyaka, Euroleague’de 174’de 44 isabetle yüzde 25.3 gibi düşük bir 3 sayı yüzdesi tutturabildi. Pınar Karşıyaka 2 sayı performansı ise yüzde 49.7’yle yüzde 50’nin bile üzerine çıkamadı. Avrupa’nın 1 numaralı kupasında son iki maçını Lokomotiv Kuban’la evinde, Stelmet Zielona’yla deplasmanda oynayacak yeşil kırmızılı ekibin TOP 16’ya kalabilmesi için bu iki müsabakayı kazanması, Panathinaikos’un ise 3 maçını da kaybetmesi gerekiyor. Pınar Karşıyaka Euroleague’den elenirse, yoluna Eurocup 2’nci turunda devam edecek.

CARTER’A SON ŞANS

panathinaikos maçının ardından kadro dışı bırakılan guard Joe Ragland’la yollarını ayırmaya hazırlanan Pınar Karşıyaka’da Josh Carter’ın suyu da ısındı. Sezon başında Anadolu Efes’e transfer olan Diebler’in yerine dış atış silahı olarak kadroya dahil edilen Carter, Euroleague’de 34 şutta yalnız 5 üç sayılık isabeti sağladı. Spor Toto Basketbol Ligi’nde 6 Aralık Pazar günü oynanacak Rönesans TED Ankara Kolejliler deplasmanı, Josh Carter’ın takımda kalmak için son şansı olacak. Yeşil kırmızılı yöneticiler, Ragland’la sözleşmeyi feshetmek için anlaşmaya çalışıyor.

KUBAN BELİRSİZ

Türkiye ile Rusya arasında, bir süre önce Suriye sınırında düşürülen askeri uçak nedeniyle yaşanan siyasi kriz, Pınar Karşıyaka’nın Euroleague’de 10 Aralık’ta Rus ekibi Lokomotiv Kuban’la İzmir’de oynayacağı maçı da belirsizliğe sürükledi. Rusya’nın ülkemize charter uçuşları yasaklamasının ardından Kuban, İzmir’e özel uçuşunu iptal etmek zorunda kaldı. C Grubu’nda Top 16’yı garantileyen Rus temsilcisinin Pınar Karşıyaka maçına gelip gelmeyeceği merak konusu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!