PETKİM’e yeni TSE belgesi

Güncelleme Tarihi:

PETKİM’e yeni TSE belgesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2013 01:04

TS ISO 10002 Müşteri Şikayet Yönetimi Sistemi’ne geçen ilk şirket Petkim oldu.

Haberin Devamı

PETKİM, Türk Standartları Enstitüsü tarafından şeffaflık, erişebilirlik, objektiflik, hesap verebilirlik, sürekli iyileştirme gibi birçok standartta ele alınan değerlendirmelerden başarıyla geçti. Petkim’in Aliağa’daki şirket merkezinde düzenlenen TS ISO 10002 Müşteri Şikayet Yönetim Sistemi belgelendirme törenine İzmir Vali Yardımcısı İsmail Kaya ve TSE Başkanı Hulusi Şentürk katıldı.

Petkim Genel Müdürü Sadettin Korkut, “Şirketimizin genlerinde kalite var. Bugüne kadar olan tüm çalışmalarını döneminin ihtiyaçlarını dikkate alarak geliştirmiş olması, başarısının temelini oluşturuyor. Alınan belge müşteriye yönelik tüm süreçlerde etkin bir standardımız olacak” dedi.

Entegre üretim sistemi

Petkim’de entegre üretim sisteminin oldukça başarılı çalıştığını dile getiren Sadettin Korkut, “Bugüne kadar uyguladığımız müşteri ilişkileri yönetim sistemleri, QDMS süreci ve şimdi ISO 10002 Müşteri Şikayet Yönetimi Sistemi birer basamak oluşturuyor. Şirketimiz bu sistem standartlarını benimseyip geliştirerek önümüzdeki dönemde daha uluslararası başarılar gerçekleştireceğiz. Ana hissedarımız olan SOCAR’ın Rafineri - Petrokimya - Enerji - Lojistik Entegrasyonu vizyonuyla ele aldığı yatırımlar önümüzdeki birkaç yıl içinde üretime başlamış olacak” dedi. ? İZMİR (DHA)

Haberin Devamı

98 KURULUŞTA VAR

TS ISO 10002 Müşteri Şikayet Yönetimi Sistemi, bugüne kadar Türkiye’de Petkim dışında 98 kuruluşta uygulanırken bu rakamın sadece 3’ü kimya sanayi şirketlerinden oluşuyor. Sistem şirketlere müşteri şikayeti ile karşılaşılan durumlarda nasıl davranmaları gerektiğine dair yol gösterirken, müşteri ile yaşanan problemlerin en adil şekilde ele alınmasını sağlıyor.

İŞBİRLİĞİ İÇİNDEYİZ

Türk Standardları Enstitüsü Başkanı Hulusi Şentürk, Petkim ve SOCAR’ın TSE’nin önemli müşterileri arasında yer aldığını söyledi. Petkim’in TSE’den daha çok yönetim sistemlerine yönelik belgelendirme aldığını ifade eden Hulusi Şentürk, “Petkim pazarı bizden çok daha iyi biliyor. Biz de bir konu hakkında ne yapılması gerektiğini iyi biliyoruz. İşbirliğini bu alanda ortaya koymak önemli olacak. TSE olarak yeni belge çalışmalarına da devam ediyoruz. SR 10 Sosyal Sorumluluk Belgesi bunlardan biri” şeklinde konuştu.

Haberin Devamı

İzmir Vali Yardımcısı İsmail Kayada, Petkim Yarımadası’na yapılacak yatırımlardan gurur duyduğunu belirterek, “Bu yatırımlar geleceğimize yönelik daha umutlu bakmamızı sağlıyor” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!