Pekdaş, "Kimse aç yatmayacak"

Güncelleme Tarihi:

Pekdaş, Kimse aç yatmayacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2014 01:35

CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, Konak'ta yemek pişmeyen haneleri tek tek belirleyip onlara sıcak yemek dağıtacaklarını söyledi.

Haberin Devamı


CHP Konak Belediye Başkan Adayı Sema Pekdaş, Eşrefpaşa'da önce esnafı gezdi, daha sonra bir kahvehanede halkla buluştu. 30 Mart'tan sonra adil, dürüst ve katılımcı bir yerel yönetim oluşturacaklarını dile getiren Pekdaş, sosyal belediyeciliğin gerekliliklerini en iyi şekilde hayata geçireceklerini söyledi. Konak'ta kimsenin yatağa aç girmeyeceğini belirten Pekdaş, açlık sorununu en aza indirmek için hazırladıkları projeler hakkında bilgi verdi. İlk olarak maddi durumu kötü vatandaşların gıda ihtiyacını karşılayacaklarını belirten Pekdaş, "İlçe belediyelerinin yoksulluğu ortadan kaldırması mümkün değil ama yoksulluğun en önemli sonuçlarından birisi olan açlık ve eksik beslenme sorununu en aza indirgeyecek projeler geliştireceğiz. İzmir ve yakın çevresindeki bölgelerde küçük üreticileri destekleyeceğiz. Üretici pazarlarıyla tüketiciler arasında doğrudan ilişki kuracağız. Sabit veya mobil dükkanlar oluşturarak yoksul yurttaşlarımızın aylık kuru gıda ihtiyacını karşılayacağız. Belirli yerlere kent lokantaları açacağız. Bu lokantalarda tüketilecek sebze ve meyveyi de üretici kooperatiflerinden alacağız. Yemeğin hiç pişmediği haneleri belirleyip onlara sıcak yemek dağıtacağız" dedi.

Haberin Devamı


UCUZ PAZARLAR KURULACAK
Konak'taki pazaryeriyle ilgili yaşanan sıkıntıları da çözeceklerini belirten Pekdaş, halkın sağlıklı ve nitelikli besinlere ulaşması için de "ucuz pazarlar' kuracaklarını söyledi. Mevcut kapalı pazaryerlerini iyileştirileceklerini bunun yanında yeni pazaryerleri de hizmete sokacaklarını dile getiren Pekdaş, "Hatay pazaryerinin üzerini örterek kapalı pazaryeri yapacağız. Toros pazarı haftanın bir günü ucuz pazar olarak hizmet verecek. Alsancak Limanı'nın yanındaki katlı otopark ile Kahramanlar'daki katlı otoparkın ilk iki katını da pazaryeri olarak düzenleyeceğiz. Buralarda haftanın bir günü ucuz pazar olarak hizmet verecek" diye konuştu.
Eşrefpaşa'nın ardından dernek ziyaretleri yapan Pekdaş, Tüm Yerel Sen İzmir 1 ve 2 No'lu Şubeleri ziyaret etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!