Pehlivanoğlu enerjiye girdi

Güncelleme Tarihi:

Pehlivanoğlu enerjiye girdi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 09, 2011 00:00

Ege Bölgesi’nin en büyük market zincirlerinden Pehlivanoğlu’na sahip Pehlivanoğlu ailesine ait Unides Group’un Amasya Göynücek’te 6.5 milyon TL’lik HES yatırımı, Haziran ayında deneme üretimine başlayacak.

Haberin Devamı

Bünyesinde 8 şirket, 15 marka bulunduran ve gıda, perakende, enerji, akaryakıt, reklam, iletişim, inşaat, turizm, eğitim, hizmet, sanayi ve üretim alanlarında faaliyet gösteren Unides Group’un Genel Koordinatörü İsmet Pamukkale, yılda üretmeyi planladıkları 19 bin 800 kilowatt enerjiyi TEDAŞ’a vereceklerini, TEDAŞ’ın da aldığı elektriğin ölçümünü yaparak bedelini o günkü kurdan yatıracağını anlattı. Pamukkale, HES’in bulunduğu bölgenin kurak olduğunu belirterek “Doğaya hiçbir şeklide zarar vermiyoruz. Bir ağaç bile kesmedik” dedi.

Rüzgar Projesi

HES yatırımı sürerken diğer yandan rüzgar enerjisi yatırımı için harekete geçtiklerini anlatan Pamukkale, “İzmir Selçuk’a bağlı Belevi Beldesi’nde rüzgar gülü kurarak kendi enerjimizi üreteceğiz. Rüzgar enerjisi için, 500 megawatt’a kadar lisans istenmiyor. Fizibilite çalışmalarına başladık. Ya iki tane 250 megawatt’lık veya iki tane 500 megawattlık kuracağız. 750 bin ile 1.7 milyon Euro’luk yatırım yapacağız” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!