Patateste aracı vurgunu

Güncelleme Tarihi:

Patateste aracı vurgunu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 18, 2000 00:00

Haberin Devamı

PATATESTEKİ üretim bolluğu nedeniyle Türkiye genelinde kampanya başlatılırken, İzmirliler patatesi yüksek fiyattan almaya mahkum ediliyor. Nakliye maliyetinin yüksekliği ve alıcı olmaması nedeniyle tarlada 35 bin lira olan patatesi, İzmirliler 120 bin liradan başlayan fiyatlarla tüketiyor.

ÖDEMİŞ Hali'ne üreticilerin patates örnekleri getirdiğini belirten İzmir Sebze ve Meyve Hali Müdürü Fevzi Akbulut, ‘‘Alıcılar tarlaya giderek pazarlığını orada yapıyor. Bu nedenle oluşan piyasa fiyatları, İzmir Hali'ne yansımıyor, tüketiciye de yüksek fiyata satılıyor'' diye konuştu.

ÜRETİCİNİN malını 30-35 bin liradan satmaya razı olduğu halde alıcı bulamadığını söyleyen Ödemiş Ziraat Odası Başkanı Ahmet Kocaağa da ‘‘Niğde ve Nevşehir'deki fazlalık bizi olumsuz etkiledi. Fiyatlar çok düştü. Bu nedenle hale bile gidemiyoruz. Çünkü, nakliye ücretini karşılayamıyoruz'' diye konuştu.

BİR kilo samanın 50 bin lira olduğuna dikkati çeken Kocaağa, ‘‘Patatesin iri boy olanlarını 35 bin liradan satıyoruz, küçük boy ise 20 bin liraya bile alıcı bulamıyor. Elimizdeki patates beyaz olduğu için fabrikalar da rağbet etmiyor. Patates üreticisi kan ağlıyor'' dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!