Parti örgütünün gücünü arkamda hisseddiyorum

Güncelleme Tarihi:

Parti örgütünün gücünü arkamda hisseddiyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2012 00:00

CHP İzmir İl Başkanı Tacettin Bayır, sorun yaşadığı Ödemiş ve Karabağlar ilçe yönetimlerini ikinci kez görevden almak istedi, ancak başaramadı. Öneriyi il yönetiminin oyuna sunan Bayır, üçte iki çoğunluğa ulaşamadı.

Haberin Devamı

Bayır, girişimin yönetimden destek görmemesinin gücünü zayıflatmadığını belirterek, “Bazı arkadaşlar, böyle bir gayret içinde olabilir. Ben böyle olduğunu düşünmüyorum. Parti örgütümün gücünü arkamda hissediyorum. Partililermiz il başkanına ve örgütüne sahip çıkıyor” dedi.
Bayır, il yönetiminin kararı için de, şunları söyledid:
“Görevden alma konusu kapandı ya da açıldı diye bir şey yok. İl başkanlığının yapılan uygulamalarla ilgili bir aksaklığı yönetime getirerek oylama hakkı vardır.

Hata yaparlarsa yine taşırım

Bu benim yetkimde olan bir şey. Ben bir ilçenin iyi yönetilmediğini düşünüyorsam, uygulamalarında bir haksızlık görürsem buna müdahele ederim. Tüzük ‘bunu yönetim kuruluna getirirsin, üçte iki çoğunluğa ulaşırsan alırsın’ diyor. Bir başka yolu da var. Merkez Yönetim Kurulu’na (MYK) şikayet edersin. MYK direk görevden alabilir. Bu konuda düşünme aşamasındayım. Bu arkadaşları gözlemliyorum. Gazete haberlerinden sonra eskiye göre bir düzelme var. En azından arkadaşlarımız parti içi demokrasiyi içlerine sindirmeye çalışıyorlar. Yine hata yaparlarsa konuyu yine yönetime taşırım. Bu benim yetkimde olan bir şey.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!