Parmak çocuk büyüdü

Güncelleme Tarihi:

Parmak çocuk büyüdü
Oluşturulma Tarihi: Aralık 06, 2012 00:00

İZMİR Kent Hastanesi’nde 28 haftalıkken 1300 gram ağırlığında doğan İsmail Batın Çırak, yıllar geçtikçe yaşıtlarıyla aradaki farkı kapattı, 7’inci yaşını doktoru ve hemşire ablalarıyla kutladı.

Haberin Devamı



Akhisar’da oturan bankacı Aysun Çırak (41) hamileliğinde 7’inci ayını doldurmaya hazırlanırken sancılandı. Erken dünyaya gelen Batın, yeni doğan yoğun bakım servisine alınıp solunum cihazında hayata tutunmaya çalışırken, görev Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Buket Öztükel ve yoğun bakım hemşirelerine düştü. Batın bebek, yaşam mücadelesi verdiği yoğun bakım ünitesinden 43 gün sonra taburcu oldu. Serbest çalışan eşi Bülent Çırak (46) ile birlikte hastaneden bebeklerini alıp evlerine döndüklerinde büyük şaşkınlık yaşadıklarını belirten anne Çırak, “Çok yoğun çalışıyordum. Stresli bir günümde suyum geldi, acil doğuma alındım. El kadar doğdu, ölecek diye çok korktuk. 1300 gram doğdu, ardından 1100 grama düştü. Boyu 39 santimdi. Ama çok iyi bakıldı, büyütüldü. Taburcu olduğunda parmakları kibrit çöpü gibiydi. Kucağımıza yastık üzerinde alıyorduk. Çok zor günler geçirdik. Hepsi geride kaldı, şimdi oğlum yaşıtlarından farksız. 7 yaşında şimdi 30 kilo, sağlıklı ve mutlu bir çocuk, biz de çok mutluyuz. Şu anda yaşıtlarıyla ilkokul ikinci sınıfta okuyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Parmak çocuk büyüdü

Doktoru Öztükel, “Batın hastanemizde doğan ilk minik bebeğimiz oldu. O dönemde solunum cihazında solunum desteği aldı. Özel mama, sıvı ve serum verildi. Onu 2 kilo olarak taburcu ettik, yıllardır da takip ediyoruz” dedi.
Batın 7’inci yaş gününü hastanede hemşire ablalarıyla birlikte kutladı. Ne kadar minik doğduğunu, yoğun bakımdaki yaşam müdacelesini fotoğraflardan ve video görüntülerinden öğrenen Batın, “Çok küçük doğmuşum” derken, büyüyünce doktor veya futbolcu olmak istediğini söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!