Pamuktan vazgeçmeyin

Güncelleme Tarihi:

Pamuktan vazgeçmeyin
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2013 00:00

Önümüzdeki pamuk hasat sezonunun geçen yıldan çok daha iyi geçmesi bekleniyor. UPK Başkanı Barış Kocagöz, üreticiye ‘devam edin’ çağrısı yaptı.

Haberin Devamı

ULUSAL Pamuk Konseyi (UPK) Başkanı ve İzmir Ticaret Borsası (İTB) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Barış Kocagöz, 2013/2014 pamuk hasat sezonunun gerek fiyat, gerekse destekleme primi açısından bir önceki sezona göre daha iyi geçeceğini belirterek, üreticileri “pamuktan vazgeçmeyin” diye uyardı.

Kocagöz, dünyada azalacak olan üretim miktarı ile önümüzdeki pamuk hasat sezonu fiyatlarının bir önceki yıla göre daha iyi olacağını tahmin ettiklerini belirterek, “Geçtiğimiz sezonda Ege’de 3 TL, Güneydoğu’da 2.50 TL’den oluşan fiyatların önümüzdeki hasat sezonunda bu seviyeleri görme ihtimalinin az olduğunu düşünüyoruz. Tarım Bakanlığı tarafından 2013/2014 sezonu pamuk destekleme priminin kiloda 50 kuruş olarak açıklandığı önümüzdeki sezon, olumlu bir sene olması garanti edilmese de üreticilerimizi geçtiğimiz yıl kadar üzmeyecek. Bu nedenle üreticilerimizin cesaretlerini kırmayarak, pamuk üretiminden vazgeçmeden önce geleceği daha iyi analiz ederek kararlarını vermelerini öneriyoruz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!