Özen'den sert sözler

Güncelleme Tarihi:

Özenden sert sözler
Oluşturulma Tarihi: Mart 26, 2013 00:00

Özen ve Tütüncüoğlu, Kocaoğlu'nu eleştiri yağmuruna tuttu.

Haberin Devamı

AK Parti Çeşme İlçe Başkanı Fatma Özen, “yapmayacaklar” denilen TOKİ evlerinin, çeşitli engellemelere rağmen tüm bürokratik işlemlerinin tamamlandığını ve yakında yapımına başlanacak aşamaya geldiğini söyledi. Özen, “Reisdere mahallemizin yakınında deniz görmeyen, hiç kimseyi rahatsız etmeyecek bir yerde planlanan evlerden ilk etapta 320 tane yapılacak. Etap etap 1600 konuta kadar çıkacak. Bu konutlardan yararlanabilecek şahısların Çeşme kütüğüne kayıtlı olma veya en az 5 yıl Çeşme'de oturma, üzerlerine kayıtlı ev veya arsa tapusu olmama gibi şartları var. Dışarıdan insanlar gelip yerleşecek söylemi yalandır” diye konuştu.

TÜTÜNCÜOĞLU'NUN EVİ DÖRT KAT
CHP'li Çeşme Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'nun “Çeşme'yi 25 yıldır betonlaştırmadık, doğayı yok etmedik” diye demeçler verdiğini hatırlatan Fatma Özen, “Ilıca beton yığınına döndü, bunu kim yaptı? Sıcak su ve şifalı çamurların üzerine beton enjekte ederek bir işe yaramayan dükkanları, otogarı siz yaptırmadınız mı? Yaptırdığınız AVM kaç katlı apartman yüksekliğinde? Ilıca'da iş yapamayan oteller rezidans yani apartman oldu. Bunlar kaç katlı acaba? 'Evimin 4 katlı olduğunu ispatlamayanı müfteri sayarım' diyor. Ben orasının kağıt üzerinde kaç kat göründüğünü bilemem. Gördüğümü sayıyorum, işte dört kat. Çeşme merkezde bazı apartmanların resimlerini getirdim bakın dört kat. Bunların izinlerini kim verdi acaba?” dedi.

Haberin Devamı

“BAŞKAN, SİZ HEP ZENGİN MİYDİNİZ?”
Çeşme'de binlerce bekçi, bahçıvan, işçi, otel çalışanı, memur, emekli olduğunu ifade eden Özen, Belediye Başkanı Faik Tütüncüoğlu'na hitaben, “Çeşme 'sadece zenginlerin yaşayacağı bir yer' diyorsunuz ama yanılıyorsunuz. Dar gelirlilerin hangi şartlarda yaşadığını biliyor musunuz? Siz hep zengin miydiniz? Fakir fukaranın halini anlamıyorsunuz. Onların ev sahibi olmaya hakları olmadığını mı düşünüyorsunuz? 'Nice, Cannes, Monte Carlo gibi yerlerde hiç yüksek bina yok' diyorsunuz da acaba kimi kandırmaya çalışıyorsunuz. Artık internet devri herkes girip bakabilir, gerçeği görebilir” dedi.

Haberin Devamı

KOCAOĞLU'NU KANDIRMIŞLAR
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile İzmir Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ekrem Demirtaş'ın basına yaptıkları açıklamalara da değinen Fatma Özen, Kocaoğlu'nun kandırıldığını öne sürdü. Özen, “Sayın Aziz Kocaoğlu'na ne oluyor acaba? '4 bin konut yapılacakmış' diyor. Belli ki onu kandırmışlar. TOKİ konutlarının yerini de Ayayorgi mevkii zannediyor galiba. Bunlar İzmir'i, Çeşme'yi ve daha birçok ilçeyi kaybedeceklerini anlamışlar, büyük bir panik içinde yalan yanlış saldırıyorlar. TOKİ evleri yapılmasın diye dava açacaklarmış. Onlar TOKİ'yi şikayet etsinler. Ben de onları halka şikayet ediyor ve de Allah'a havale ediyorum. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş ise 'Toplu konut Çeşme'yi bozar' demiş. Sayın Demirtaş, sizin Tekke Plajı'nın üzerine ormanın içine yaptığınız toplu konutlarınızı, TOKİ evlerimiz bozmaz, korkmayın. TOKİ evleri, sizin konutlarınıza 12 kilometre uzaklıkta, yoldan geçerken bile görmezsiniz, hiç korkmayın” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!