Otoparkı 76 yıllık otomobille açacak

Güncelleme Tarihi:

Otoparkı 76 yıllık otomobille açacak
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 28, 2009 00:00

CHP Lideri Baykal, mahkeme tarafından durdurulduğu için yapımı iki yıl geciken Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı bugün hizmete açacak.

Haberin Devamı

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, mahkeme tarafından durdurulduğu için yapımı iki yıl geciken Kültürpark Yeraltı Otoparkı’nı İEF’den önce hizmete açacak. Baykal, otoparkı ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer’in koleksiyonunda yer alan 1933 model Ford Phayton marka üstü açık otomobille gezecek.

26 Ağustos kapısından

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Kültürpark’ta yaptığı 594 araçlık yeraltı otoparkı iki yıl gecikmeyle hizmete giriyor. Açılışı bugün saat 17.00’de CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, ESBAŞ Yönetim Kurulu Başkanı Kaya Tuncer’in koleksiyonunda yer alan 1933 model Ford Phayton marka üstü açık otomobille yapacak. Baykal, otomobille yeraltı otoparkını gezecek. Meslek odalarının itirazı üzerine yapımı mahkeme kararıyla durdurulan otoparkın tamamlanmasıyla, Kültürpark’taki etkinlikler için gelen ziyaretçiler, araç giriş ve çıkışlarını sadece 26 Ağustos Kapısı’ndan yapabilecek. Yeraltı Otoparkı’nın üst kısmında ortaya çıkan alan yeşillendirilecek. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yeraltı otoparkının ardından bu yıl 78’inci kez düzenlenecek İzmir Enternasyonal Fuarı’nı (İEF) açacak. Açıkhava Tiyatrosu’ndaki açılışta İzmir Devlet Opera ve Balesi dansçıları, “İletişim ve telekomünikasyon” temasını, “İletişimin dansı” ile vurgulayacak.

Bayrak teslim töreni

Haberin Devamı

Daha sonra onur konuğu ülke Etiyopya’nın milli marşı çalınacak. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından Etiyopya dans gösterisi yapacak. İEF’de açılış konuşmalarının ardından onur konuğu ülkenin bayrak teslim töreni olacak ve fuara katılan delegasyon aile fotoğrafı çektirecek. 4 No’lu Hol’de kurdele kesildikten sonra konuklar, Etiyopya ve onur konuğu il Çanakkale’nin standlarını gezecek.

Hamza Baba’ya gitmiyor

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, İzmir’deki üç günlük programını 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine Ankara’da katılmak istediği için iki güne düşürdü. Baykal, İzmir Alevi Bektaşi ve Yöre Dernekleri Platformu tarafından Kemalpaşa’da düzenlenen Hamza Baba Şenlikleri’ne katılmayacak. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, Genelkurmay’ın “Kürt açılımı” mesajının tartışmalarına denk gelen 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine İzmir’de değil, Ankara’da katılacak. Baykal, İzmir’den pazar sabahı 07.50 uçağı ile ayrılacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!