Otomotivin en büyük derdi yüksek vergi

Güncelleme Tarihi:

Otomotivin en büyük derdi yüksek vergi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 19, 2012 00:00

Sadık Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, sektörün pazarında daralma yaşandığını, yüksek vergilerin satışların önündeki en önemli engel olduğunu belirtti.

Haberin Devamı

Denizli’de Renault, Honda, Ford, BMC, Dacia ve Peugeot markalarının satış ve servis bayiliğini elinde bulunduran Sadık Otomotiv Yönetim Kurulu Başkanı Oktay Mersin, sektörün pazarında daralma yaşandığını, yüksek vergilerin satışların önündeki en önemli engel olduğunu belirtti. Mersin “Sektördeki daralmanın önünü açmak ve satışları artırıp, ekonomiye dinamizm kazandırmanın anahtarı devlette. Vergiler aşağı çekilirse, sektör şaha kalkar” dedi.

‘Peugeot 208’ model otomobilin tanıtım toplantısında sektörün durumunu değerlendiren Oktay Mersin, bir yıl öncesine göre satışlarda yüzde 15 azalma olduğunu söyledi. 20-25 bin lira değerindeki bir otomobilin, vergiler ve vergilerin vergileriyle birlikte alıcıya 40-45 bin liraya malolduğunu dile getiren Mersin, “Devlet neredeyse bir otomobilin fiyatı kadar vergi alıyor. Zaten, otomotiv sektörü ile akaryakıt sektörünü devlet ‘En iyi vergi alacağım yerler’ diye görüyor ve uyguluyor. Devlet az satıştan çok vergi alacağına, çok satıştan vergi alsın. Vergiler düşerse trafiğe çıkan yeni model otomobil sayısı da artar” diye konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!