Otizm dostluğu final getirdi

Güncelleme Tarihi:

Otizm dostluğu final getirdi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2015 01:06

Onlar İzmir’in varoşlarından. Ve imkan verildiğinde büyük başarılara nasıl imza atıldığının en güzel örneğini bize gösterdiler ve göstermeye de devam edecekler gibi...

Haberin Devamı

BÜYÜK kentlerde göç olgusunun getirdiği, çarpık kentleşme, sosyal dışlanma ve eğitimde fırsat eşitsizliği gibi karmaşık toplumsal sorunlar altında ezilen varoşları hedef seçen Ege Cağdaş Eğitim Vakfı’nın (EÇEV) öğrencileri, yine büyük bir başarıya imza attı. ECEV Altındağ Rasih Somer Eğitim Merkezi Revolution takımı, rakiplerinin büyük bölümü özel okullardan olan First Lego League (FLL) Bilim Kahramanları Derneği’nin düzenlediği turnuva, Türkiye 3’üncüsü oldu. “Otizm Dostu Oyun Parkı’ projesiyle dereceye giren yaşları 12-15 arasında değişen ve dokuz öğrenciden oluşan Revolution, önümüzdeki ay Johannesburg/Güney Afrika’da düzenlenecek uluslararası ‘Açık Afrika Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil edecek. Takım, Güney Afrika’ya gitmek için desteğinizi bekliyor.

Haberin Devamı

Otizm dostluğu final getirdi

EN İYİ ARAŞTIRMA
ARSEM sorumlusu ve Revolution takımın koçlarından Meral Karaduman, 2006’dan bu yana İzmir Altındağ’daki merkezde ekonomik ve eğitim olanakları kısıtlı yaklaşık 390 ilk ve ortaokul öğrencisine ücretsiz, taşımalı akademik eğitim desteği verdiklerini belirterek, “Eğitimin yanında kültürel, sanatsal, bilimsel atölye çalışmalarına katılma olanakları sağlıyoruz. Bu kapsamda lego atölyesi açıldı, ama ilk yıl bir sonuç alamadık. Bu yıl ikinci kez katıldığımız Bilim Kahramanları Turnuvası’nın İzmir ayağında ‘En İyi Araştırma’ ödülünü aldık. Bu başarısıyla ulusal turnuvaya katılma hakkını kazandık. 21-22 Mart tarihlerinde yapılan ulusal turnuvada ise öğrencilerimiz, Proje Jürisi Ödülü’ne layık görüldü. Türkiye genelinde turnuvaya katılan 250 takım arasında Türkiye 3’üncülüğünü elde ettik. Ve mayıs ayında Güney Afrika’da Türkiye’yi temsil edeceğiz” dedi.

DESTEK BEKLIYORLAR
EÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Yasemin Reşitoğlu, 20 yıldır eğitimde fırsat eşitliği yaratma ve maddi olanaksızlıkların eğitim hakkına engel olmaması vizyonuyla destek verdiklerini dile getirerek, “Öğrencilerimizin otizmli çocuklar için ‘hayatta fırsat eşitliği’ yaratma vizyonuyla gerçekleştirdikleri bu sosyal sorumluluk hareketiyle gurur duyuyoruz. Şimdi çocuklarımızın projesini dünyaya anlatma zamanı. Bizim hayalimiz, onların hayalini dünyaya anlatmalarını mümkün kılmak. Onlarca özel okul arasından sıyrılarak bu başarıyı yakalayan çocuklarımızın mutluluğunu, coşkusunu, daha büyük başarılarla taçlandırmak için destek verelim. Destek vermek isteyenler (232) 425 97 97 nolu telefondan bizi arayabilir” dedi.

Haberin Devamı

OTİZM DOSTU OYUN PARKI
Dünya’da First Lego League adıyla bilinen, Türkiye’de ise “Bilim Kahramanları Buluşuyor” adıyla 11 yıldır düzenlenen turnuva için her yıl dünya genelinde farklı bir tema belirleniyor. Turnuvalar, temaya uygun olarak (robot oyunu, proje, öz değerler ve teknik aşamaları içeren) 4 aşamadan oluşuyor. ‘Revolution’ takımının koçlarından Ali Yiğit ise bu senenin teması olarak seçilen ‘Senin Dünyan, Senin Sınıfın’ kapsamında 9 öğrencinin ‘Otizm Dostu Oyun Parkı’ projesini geliştirdiğini hatırlattı.

İŞTE O TAKIM
Her birinin gelecekle ilgili güzel planları bulunan Revolution takımı; Öykü Tunç, Oğuz Onbaşılar, Baran Rüzgar, Berke Çelik, Dilan Sıla Kaptan, Yaren Gündoğdu, Yeşim Özkalay, Özlem Bozkurt ve Kaan Özkasap’tan oluşuyor. Tabii Meral Karakaya, Tolgahan Aykırı, Koray Atak ve Ali Yiğit koçlarından aldıkları destekle...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!