Ormanın fedaileri

Güncelleme Tarihi:

Ormanın fedaileri
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 29, 2000 00:00

Haberin Devamı

Askerliğini komando olarak yapanlardan seçilen 407 kişilik orman timi yaz boyunca hazır kıta kampta bulunacaklar ve olası bir yangına da anında müdahale edecekler.

DENİZLİ Orman Bölge Müdürlüğü bünyesindeki yangına ilk müdahale timi, Orman Yangınlarıyla Mücadele Komisyonu'na tanıtıldı. Vali Yusuf Ziya Göksu başkanlığındaki yılın ilk komisyon toplantısında, 407 kişilik timin çalışmaları hakkında bilgiler verildi.

Tümü mevsimlik işçi

TAKIM elemanlarını askerliğini komando olarak yapanlardan seçtiklerini söyleyen Bölge Müdürü Atilla Ertay, ‘‘Beş yıldır bu timle çalışıyoruz. Tümü mevsimlik işçi. Sayısız tatbikat yaptılar. Süper kondisyonları var. Kampa girdiler, yaz boyunca hazır kıta kampta kalacaklar’’ dedi.

Yanan alanlar azaldı

ERTAY, son üç yılda yangınlarda sayıca azalma görülmese de yanan alan olarak yüzde 75 düşüş olduğunu belirterek, ‘‘En büyük güvencemiz komandolarımız’’ diye konuştu. Ertay, TEDAŞ Müdürü Mustafa Korkmaz'dan ormandaki trafoların da bakımdan geçirilmesini istedi.

ANIZ YAKMAK YASAK

VALİ Yusuf Ziya Göksu da anız yakılmasının önleneceğini belirtirken, Müftü Halil Elitok'tan cuma günleri imamların vaazlarında orman sevgisini anlatmasını istedi. Müftü Elitok da, ‘‘İmamlarımız köylerde ve kentte yeşilin çevreye ve ulusal ekonomiye katkılarını içeren konuşmalara başlayacak’’ diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!