Orkide zirve yolunda

Güncelleme Tarihi:

Orkide zirve yolunda
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2013 00:00

YAPTIĞI yatırımlarla margarin sektöründe ağırlığını artıran Küçükbay A.Ş., bitkisel sıvı yağlardan sonra, çok kısa bir sürede bu sektörde de üstünlüğünü kanıtladı.

Haberin Devamı

Türkiye’nin yıllık 700 bin tona varan margarin pazarının en büyük aktörlerinden biri olan Orkide, ev tipi margarinlerin yanı sıra pastacılık yağları ve endüstriyel yağlarla da bisküviden gofrete, çikolatadan şekerlemeye, dondurma, mayonez, cips, dondurulmuş gıda ve pastacılık sanayine kadar 100’den fazla özel ürünle hizmet veriyor.

Ar-Ge çalışmalarına ve güvenli gıda üretimine ağırlık vererek üretimin tüm aşamalarında yüksek kalite standartlarını sağlayan Orkide, gelişmiş ülkelerde yaygınlık kazanan modern margarin teknolojisiyle üretim yapıyor. Üretiminde ayçiçeği, soya, pamuk, palm gibi tamamen bitkisel yağlar kullanılan İdeal Orkide margarinlerde, Dünya Sağlık Örgütü’nün önerdiği oranlarda da Omega 6, Omega 3 elzem yağları bulunmakla birlikte kolesterol içermiyor.

Haberin Devamı


Yanlış bilinen değerler

Orkide Yağ Ar-Ge ve Ürün Geliştirme Müdürü Mustafa Gülen, “Margarin konusunda yanlış bilinen bir düşünce de diğer yağlara oranla kalori değerinin daha yüksek olduğu. Sanılanın aksine aynı ağırlık içeriğinde kalori değerleri karşılaştırıldığında margarinin kalori miktarının daha düşük olduğu ortaya çıkıyor. Beslenmede temel kural, her gıdayı yeterince ve ölçülü tüketmek olduğudur. Hangi yağdan tükettiğimize kafa yormak yerine ne kadar yağ tükettiğimize kafa yormak sağlığımız açısından daha önemlidir” dedi. Uzmanlara göre 100 gram ayçiçeği yağı yaklaşık 819 kalori iken, yüzde 60 yağlı kase margarin yağ oranının düşük olması nedeniyle 100 gramında 540 kalori içeriyor.

Trans yağ nedir

 Küçükbay A.Ş. Başkanı Ahmet Küçükbay: “Yanlış bir inanışla, ‘Margarin’ dendiğinde akla gelen trans yağ konusu son yıllarda önem kazandı. Trans yağlar, sıvı formdaki bitkisel yağların hidrojenasyonu ile kısmi olarak katılaştırılması sonucu ortaya çıkar. Bunların iyi kolesterolü azaltıp, kötü kolesterolü artırıcı etki gösterdikleri ileri sürülüyor. Aslında hidrojenasyon, bitkisel sıvı yağların yapısındaki tekli ve çoklu doymamış yağların hidrojenle kıvamlaştırma amaçlı bir yağ modifikasyonu tekniğidir. Hızla değişen teknolojiler ışığında trans yağ içermeyen yağların elde edilmesine imkan sağlayan yeni margarin üretim teknolojileri geliştirilmiştir. Bu gelişmeler ışığında Orkide olarak biz de en son teknolojik gelişmeleri yakından takip ediyor, tüketicimize en sağlıklı margarinleri sunuyoruz.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!