Organize Işler filmindeki gibi

Güncelleme Tarihi:

Organize Işler filmindeki gibi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 15, 2009 00:00

Yanlarında çalıştırdıkları hırsızların çaldığı kamyonları modellerine ve büyüklüğünü göre, 500 TL ile 4 bin TL’ye satın aldıktan sonra parçalayarak piyasaya satan şebeke, polisin baskınıyla çökertildi.

Haberin Devamı

İZLENME rekoru kıran başrollerini  Yılmaz Erdoğan ve Demet Akbağ’ın oynadığı “Organize İşler” adlı filmi aratmayan bir hırsızlık ve dolandırıcılık olayı yaşandı. Kent merkeziyle komşu illerden çalınan kamyonların İzmir’de parçalanarak piyasaya sürüldüğü bilgisini alan İzmir Emniyeti Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri çalışma başlattı. Ekiplerin araştırmalarında kimlikleri belirlenen şebeke elemanlarının, 5’inci Sanayi Sitesi’nde hurdacılık yapan ve Antepli S. olarak tanınan S.H.’nin liderliğinde faaliyet gösterdiği tespit edildi.
100 polisle baskın yapıldı
Şebekeyle ilgili araştırmaların tamamlanmasının ardından 10 adrese 100 polisin katılımıyla yapılan eşzamanlı baskınlarda, 10 kişi gözaltına alındı. Zanlılardan 3’ü, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı. Gözaltındaki zanlıların sorgularında, şebekeye bağlı hırsızların çaldıkları kamyonların model ve büyüklüğüne göre, 500 TL ile 4 bin TL arasında değişen miktarlarda parayla aldıkları, bu kamyonların da parçalandıktan sonra piyasaya sürüldüğü saptandı. Şebekenin bu yöntemle 4 kamyonu parçaladığı ortaya çıktı.
Başkasının iş yerini sattılar
Hırsızlık olaylarının yanı sahte belgelerle dolandırıcılık da yapan şebeke elemanlarının, kendilerine ait olmadığı halde kapanan bazı fabrikaların hurda işlerini kendileri yapacakmış gibi gösterip, buradaki malzemeleri başka firmalara sattıkları da belirlendi. Çeşitli suçlardan poliste kayıtları bulunan S.H., A.K., F.D., N.O., B.G., A.Ç. ve B.E. adliyeye sevk edildi.

Haberin Devamı

FİLMİN KONUSU: Yılmaz Erdoğan’ın 2005 yılında hem yönetip hemde baş rolünü oynadığı İstanbul’da çekilen dolandırıcılık hikayesinin anlatıldığı aksiyon, komedi filmin konusu şöyle: Süpermen kıyafeti ile komedyenlik yapan evreşeli Samet (Tolga Çevik) bir gün intihar etme üzere iken oto hırsızı Asım Noyan (Yılmaz Erdoğan) ile tanışır. Asım her türlü dalavareyi yapabilecek bir dolandırıcıdır. Noyan ve ekibi, çaldığı arabaları değerinden düşük fiyata satar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!