Onların adresi cami tuvaleti

Güncelleme Tarihi:

Onların adresi cami tuvaleti
Oluşturulma Tarihi: Mart 23, 2012 00:00

Bornova’da gündüz parkta kalan akşam da soğuyan hava nedeniyle cami tuvaletine sığınan üç kişilik aile, barınacak bir yer ve iş için yardım bekliyor.

Haberin Devamı

KONYA’da oto boyacısı Fatih Pala (25) ile Merve Pala (22), yaklaşık 5 yıl önce kaçarak birlikte yaşamaya başladı. Ailelerin rızası olmayan ikili kendi olanaklarıyla evlendi, Ali adını verdikleri bir de oğulları oldu.

Her şey yolunda giderken Fatih Pala’nın işleri bozuldu. İşinden olan Pala, eşi ve çocuğuyla anne babasının evine sığındı. Aile bir yıl önce İzmir’e taşındı, Merve Pala’nın Bornova Mevlana Mahallesi’ndeki evine yerleşti. İş başvurularında istenen sabıka kaydında “kasten adam yaralamak” suçundan sabıkası görülen Fatih Pala bir türlü iş bulamadı. Kayınpederinin İzmir’den taşınmasıyla aile bir hafta önce sokakta kaldı.

İş ve yer istiyoruz

Gidecek yerleri olmadığı için parkta yaşamaya başlayan Pala Ailesi, akşamları da 2 yaşındaki oğulları üşünmesin diye Doğanlar Merkez Camisi’nin kadınlar tuvaletine sığındı. Fatih Pala, “Kaymakamlığa başvurdum. Üç aydan üç aya 200 TL yardımda bulucaklarını söylediler. Yeşilkart çıkardılar. İş için çaldığım kapılar evliliğimden önce işlediğim ve cezasını çektiğim bir suç nedeniyle yüzüme kapandı. Param yok, bu nedenle aileme bir ev tutumadım. Hırsızı, manyağı, piskopatı her türlü insanı var, bu pis ortamda ailemi korumaya çalışıyorum. Elim iş tutuyor. İş istiyorum, kalacak bir yer istiyorum. Başka bir beklentim yok” dedi.

Haberin Devamı

Merve Pala ise, “Kimse 2 yaşındaki bir çocuğu tuvalette büyütmek istemez. Hayatımızda herşey ters gitti. Lütfen sesimizi duysunlar. Sadece kalacak yer ve iş istiyoruz” diye konuştu.

Pala Ailesi, kendilerine yakınlarında bulunan bir işyerinin sahibinin (0534) 224 60 82 numaralı telefonundan ulaşılabileceğini ifade etti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!