Önce eşini sonra kendisini vurdu

Güncelleme Tarihi:

Önce eşini sonra kendisini vurdu
Oluşturulma Tarihi: Haziran 14, 2011 00:00

İZMİR’in Çeşme İlçesi idari ataşe ve konsolos olarak görev yapan emekli dışişleri mensubu Mustafa İlhan Özbabacan ile eşi Emine Sibel Özbabacan’ın intiharıyla sarsıldı.

Haberin Devamı

Çiftin cesetleri pazar günü Alaçatı’nın en ünlü beach cluplarından Sea Side yakınlarında, ağaçların altına serili havlunun üstünde yanyana yatar vaziyette tabancayla vurulmuş olarak bulundu. Yapılan ilk incelemede, Mustafa İlhan Özbabacan’ın önce eşi Emine Sibel Özbabacan’a 7.65’lik ruhsatlı tabancası ile sağ göğüs hizasından ateş ettiği, kurşunun sol taraftan kalbe yakın mesafeden çıktığı, daha sonra eşinin yüzünü bir havlu ile örttüğü, ardından da şakağına dayadığı tabanca ile intihar ettiği belirlendi. Cesetler otopsi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.

Marmaris’e yerleşik

13 Yıldır Marmaris’te yaşayan ve ilk olarak geçen mayıs ayında tatil için Ildırı yakınlarındaki bir otele gelen çift, 4 Haziran’da otele yeniden giriş yaptı. İlk kaldıkları 406 numaralı odada konaklayan çiftin, 10 Haziran’da “Marmaris’e oy kullanmaya gidiyoruz. Pazartesi veya salı döneriz” diyerek ayrıldıkları, ödemelerini de nakit yaptıkları belirlendi. Otelde kaldıkları süre içinde Ildırı’yı dolaşan ve özellikle arkeolojik buluntuların olduğu Erythrai’yi ziyaret eden çiftin, köye ve tarihi eserlere hayran kaldıkları, oy kullandıktan sonra üçüncü defa tekrar gelmek istedikleri öğrenildi.

Kiralık araç

Haberin Devamı

Çiftin otomobil kiraladığı Marmaris’teki Emek Rent-A-Car şirketi yetkililerinin, Çeşme İlçe Jandarma Komutanlığı ile oteli arayarak, “Araç takip sistemimiz aracın iki gündür hareket etmediğini gösteriyor” diye bilgi verdiği ve cesetlerin böylece bulunduğu ortaya çıktı. İzmir Adli Tıp Kurumu’nda yapılan ilk incelemede, cesetlerin 1-2 günlük olduğu ve otopsi yapılabilmesi için soğuk ortamda bekletileceği ifade edildi.

TAHLİLLER KÖTÜ ÇIKMIŞ

15 Yıl önce prostat kanserinden ameliyat olan Mustafa İlhan Özbabacan’ın geçen ay da Ankara’da tahliller yaptırdığı, çıkan sonucun kötü olduğu, ameliyat için yüksek olan şekerinin düşmesinin beklendiği öğrenildi. Mustafa İlhan Özbabacan’ın kiraladığı otomobilde, kullandığı anti-depresan ilaçlar da bulundu. Çiftin yurtdışında yaşayan bir oğullarının bulunduğu, ancak kendisiyle kavgalı oldukları ve uzun bir süredir görüşmedikleri kaydedildi. Özbabacan, 1997 yılında Türkiye’nin Beyrut Büyükelçiliği’nde idari ataşe olarak görev yaptığı sırada aracına konan bombadan yara almadan kurtulmuş, saldırının sorumluluğunu Ermeni terör örgütü ASALA üstlenmişti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!