Okulda ziller sustu

Güncelleme Tarihi:

Okulda ziller sustu
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 16, 2008 00:00

Bodrum Gündoğan’ada servis minibüsü kazasında can veren, ilköğretim öğrencileri Sebahattin Utanır ile Deniz Çelikbaş ilçeyi yasa boğdu. İki öğrencinin okulunda tören düzenlendi, bir hafta zil çalınmayacağı açıklandı. Utanır ve Çelikbaş’ın boş kalan sıraları gül ve begonvillerle donatıldı.

BODRUM Gündoğan’da okullarına 100 metre kala, servis minibüsünün yol kenarındaki ağaca çarpması sonucu can veren Nafiz Ilıcak İlköğretim Okulu 2/B sınıfı öğrencisi Sebahattin Utanır (8) ile 4/A sınıfı öğrencisi Deniz Çelikbaş (10), ilçeyi yasa boğdu.

İki öğrencinin okulunda dün tören düzenlendi, bir hafta zillerin çalmayacağı açıklandı. Utanır ve Çelikbaş’ın sınıflarında boş kalan sıraları gül ve begonvillerle donatıldı. Okul bahçesindeki törende öğretmenler ile arkadaşlarının fotoğraflarını taşıyan öğrenciler gözyaşlarına boğuldu.

Yol çok sorunlu

Müdür Köksal Başara, "Büyük bir şok içindeyiz. İki güzel ve başarılı öğrencimizin ölümüne hala inanamıyoruz. Onlar bizim için artık eğitim şehidi. Bir hafta süresince okulda zil çalmadan derslere gireceğiz" dedi. Kazadan yaralı kurtulan Ekin Aktaş isimli öğrenciyle konuştuğunu da aktaran Başara, "Kaza anında yanlarından hızla bir otomobilin geçtiğini ve minibüsü sıkıştırdığını zannettiğini söyledi. Bu konuyu yetkililere ilettik. Ancak kaza olan yolun yıllardır bitmesini bekliyoruz. Daha ne kadar can gidecek" diye konuştu. Aynı yolda üç gün önce çukura girdiğini ve otomobilinin tekerleğinin patlaması sonucu direğe çarparak durabildiğini anlatan öğretmen Hülya Bayer de, "Araçta kızım da vardı, güçlükle içeriden çıkardım. Öldüğünü zannettim. Bu olayın hemen ardından böyle bir faciayı yaşamak çok üzücü. Karayolları onlarca ölümün meydana geldiği bu yolda tedbir almak için daha neyi bekliyor" diye konuştu. Gündoğan Minibüs İşletmeleri Birliği’nde görevli Burhan Şahin ise, "16 yıldır bu hatta şoförlük yapıyorum. Yolun bozuk olduğunu, artık trafiği kaldıramaz hale geldiğini imza toplayarak defalarca valilik, kaymakamlık, Karayolları’na ilettik. 8 yıldır yol genişletme masalı dinliyoruz. Karayolları yetkilileri bu yolu görseler kendi çocuklarını geçirmezler. Yolun genişletilmesi için eylem yapacağız" dedi.

Gözyaşı sel

Kazada yaşamlarını yitiren öğrenciler Deniz Çelikbaş ve Sebahattin Utanır için okulda tören düzenlendi. Müdür Köksal Başara, okulda bir hafta zil çalmayacağını açıklarken, çocuklar ve öğretmenler gözyaşlarını tutamadı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!