Öksüz Ekrem’e piyango

Güncelleme Tarihi:

Öksüz Ekrem’e piyango
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2000 00:00

Haberin Devamı

Göltürkbükü'nün kardeş kenti, Yunanistan'ın Leros Adası'ndaki bir aile, yetiştirme yurdunda kalan Ekrem Sağır'ı evlat edinmek için girişimde bulundu

LEROS Adası Belediyesi, geçen ağustosta, Kütahya Yetiştirme Yurdu öğrencilerini ağırladı. Annesi mezarda, babası cezaevinde olan 14 yaşındaki Ekrem Sağır da adaya gitti. Bodrum Göltürkbükü ile kardeş kent olacak Leros'ta, Ekrem, Kokkoni Ailesi'ne 27 gün konuk oldu.

Artık bir de oğlum var

AİLE Ekrem'i kendilerinden gördü, hem evlerinin, hem de gönüllerinin kapısını açtı. Belediye Meclisi Üyesi George Kokkoni, ‘‘Bugüne kadar 3 kızım vardı, artık oğlum da oldu’’ dedi ve Ekrem'i yanlarına almak için Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu'na başvurdu.

EGE'nin iki kıyısındaki dostluk rüzgarları, sıcak aile bağlarına da köprü oldu. Bodrum'un Göltürkbükü Beldesi ile Mayıs'ta resmen kardeş kent olacak Yunanistan'ın Leros Adası'ndaki Kokkoni Ailesi, 14 yaşındaki öksüz Ekrem Sağır'ı evlat kabul edip bağrına bastı.

EKREM Sağır'ın da kaldığı Kütahya Yetiştirme Yurdu öğrencileri, geçen Ağustos'ta Leros Belediyesi'nin davetlisi olarak adaya gitti. Kokkoni Ailesi, 14 yaşındaki Ekrem'e hem evlerinin, hem de gönüllerinin kapısını açtı. Ekrem, Yunan aileyle 27 gün geçirdi.

LEROS Belediye Meclis Üyesi ve toptan gıda satıcısı işadamı 53 yaşındaki George Kokkoni, eşi 43 yaşındaki Stauola Kokkoni ve 23 yaşındaki kızı Anna, Ekrem'i ailelerinin bir ferdi olarak gördü. Türk genci, 27 günlük tatilin bitiminde güzel anılarla Yunan adasından ayrıldı.

GEORGE Kokkoni, ‘‘Üç kızım var, şimdi bir de oğlum oldu. Ekrem'i çok sevdik. Yasaları bilmiyoruz. Ekrem'i Leros'a yanımıza almak, giderlerini üstlenmek istiyoruz. Bunun için Türkiye'de Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü'ne başvurduk’’ dedi.

YAŞAMI KARARDI

KÜTAHYA Milli Egemenlik İlköğretim Okulu 8/A sınıfı öğrencisi Ekrem Sağır, henüz 7 yaşındayken hayatının en acı dönemini yaşadı. Annesi Asiye Sağır, babası İbrahim Sağır tarafından öldürüldü. Anne mezara, baba hapse girti. Ortada kalan Ekrem ise yuvada, yurtta büyüdü. Kütahya Yetiştirme Yurdu'nda kalan başarılı öğrenci Ekrem Sağır'ın zor yaşamı, Leros'a gidince değişti. 27 günlük tatilin dönüşünde, evinde kaldığı Kokkoni Ailesi'ni unutamayan Ekrem Sağır, ‘‘Sevgili Ailem’’ diye başlayan mektuplar gönderdi. Ekrem Sağır, ‘‘Babam annemi öldürünce ailem dağıldı. Babam cezaevinde, bana faydası yok. Aile sıcaklığını Kokkonilerle tattım. İzin verilirse Leroslu ailenin yanında kalmak istiyorum. Ben de onları çok seviyorum’’ dedi.

KOKKONİ KARARLI

LEROSLU işadamı George Kokkoni, yetiştirme yurdunda kalan bir genci evlatlık alabilmenin hukuki koşullarını araştırdıklarını söyledi. Kokkoni, ‘‘Ekrem'in manevi oğlumuz olmasını, tüm giderlerini üstlenmeyi, ona sevgimizi vermek istiyoruz. O dürüst, zeki, çalışkan bir genç. Ancak, bu mümkün olmazsa Bodrum'daki arkadaşım Ayaz Otel'in sahibi Hüseyin Ayaz'ın da yardımıyla Ekrem'i Muğla veya Bodrum'a getirip bize yakın olmasını sağlayacağız. 18 yaşına geldikten sonra da şartları yeniden değerlendireceğiz. O, evimizin içinde olamasa da artık bizim oğlumuz’’ diye konuştu.

BABA OLURU

MUĞLA Sosyal Hizmetler İl Müdür Vekili Sosyal Hizmet Uzmanı Alev İntepe, Ekrem Sağır'ın durumunu değerlendirirken, ‘‘Yasalarımızda yabancı aile evlatlık alamaz diye bir madde yok. Ancak, Ekrem, 18 yaşından küçük olduğu için babasının oluru gerekir. Ayrıca, Sosyal Hizmetler Genel Müdürlüğü tarafından konsolosluklar aracılığıyla geniş çaplı araştırmalar yapılır. Sonuçta pürüz çıkmazsa neden olmasın’’ dedi.

Leros Belediye Meclis Üyesi George Kokkoni, eşi Stauola ve kızı Anna, Ekrem'in fotoğrafı ve mektuplarını ellerinden düşürmüyor, ‘‘O artık ailemizin bir parçası’’ diyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!