Öğretmen acısı

Güncelleme Tarihi:

Öğretmen acısı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2011 00:00

Van ve Erciş’te tüm ülkeyi yasa boğan depremde Ege’nin çeşitli yörelerinden göreve koşan eğitim neferleri de can verdi, hem de arkalarında yürek burkan öyküler bırakarak.

Haberin Devamı

Son sözü “Anneciğim” oldu

Trakya Üniversitesi Fen Edebiyat Bölümü’nden 3 yıl önce mezun olan Sema Ertürk (27), ailesiyle yaşadığı Aydın Kuyucak Pamukören Beldesi’ne geldi. Bir süre özel bir rehabilitasyon merkezinde öğretmenlik yapan Ertürk, yaklaşık 2 ay önce Erciş’inı Deredam Köyü İlköğretim Okulu’na sınıf öğretmeni olarak atandı. Büyük bir heyecanla Van’a giden Ertürk, Erciş’te öğretmen arkadaşlarıyla Zeylan Caddesi’ndaki Erdinç Apartmanı’nın altıncı katındaki daireyi kiralayıp yerleşti.
İlçeye 16 kilometre mesafedeki okulunda göreve başlayan ve büyük bir mutlulukla ders veren öğretmenin geçen pazar günü depremden saniyeler önce annesi Hatice Ertürk’ü telefonla aradığı, konuşurken de sartıntıya yakalandığı ortaya çıktı. Kızının en son “Anneciğim” diye feryat ettiğini duyan anne Hatice Ertürk’ün yakınlarına, “Kızımla konuşurken telefon kesildi. Ben mutfakta bıçakla elini kesti, ondan feryat etti diye düşündüm. Telefondan ses kesilince bir süre bekledim. Ancak bir saat kadar sonra televizyonda deprem haberini gördüm. O an ne olduğunu anladım. Ama kızıma bir daha ulaşamadım” dediği belirtildi. Sema öğretmenin cansız bedeni dün sabah enkaz arasından çıkarıldı.
Aydın eski AK Parti Milletvekili Ahmet Ertürk, yeğeninin depremde öldüğünü öğrenince Kuyucak’a geldi. Eski vekil Ertürk, “27 yaşında olan kızımız halen bekardı ve evin en küçüğüydü. Hayat dolu ve hizmet aşkıyla yanan bir eğitim neferini kaybettiğimiz için çok üzgünüz” diye konuştu.

Haberin Devamı

Emel ve Özgür yeni evlenmişlerdi

Turgutlu’da yaşayan Özgür Subaşıay (26) ile İzmirli Emel Subaşıay (25), iki yıl önce atamaları çıkınca Van’a gidip yerleşti. Geçen temmuz ayında evlenen, her ikisi de matematik öğretmeni olan çiçeği burnunda çiftin ziyaretine, yaklaşık 10 gün önce, gelinin annesi Şeyma Çokbilir ile teyzesi Hanım Yavaş (50) geldi. Depremde, apartmanın 5’inci katında yaşayan genç çiftin göçüğün altında öldüğü anlaşıldı, cesetleri çıkarıldı. Anne Şeyma Çokbilir’in yaralı olarak kurtulduğu, teyze Hanım Yavaş’a ise ulaşılamadığı belirtildi. Ölüm haberi Turgutlu’daki arkadaşlarını ve çevresini yasa boğann çiftin üniversite yıllarından beri birlikte oldukları öğrenildi.

Haberin Devamı

Doğum sonrası Van’ın köyüne atandı

Çanakkale Biga’da, İhsan Kahraman’la evli, iki çocuk annesi Öznur Kahraman (35), 2007 yılında Anadolu Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi Okul Öncesi Öğretmenliği Bölümü’nden mezun oldu. Bir süre Gebze’de sözleşmeli öğretmenlik yapan Öznur Kahraman, Van’daki bir köye atandı. Bu dönemde hamile olan Kahraman, doğum yaptıktan sonra izne ayrılıp bebeğiyle Biga’ya geldi. Doğum izninin bitmesinin ardından iki çocuğunu eşi ve kayınvalidesinin yanında bırakan Öznur öğretmen tekrar görev yerine gitti.
Kadrolu atanan Öznur Kahraman’ın geçen temmuz ayında bir internet sitesinde paylaştığı yazı yürek dağladı. “Lütfen çocuklulara ve evlilere yardım etsinler” diye başlayan yazıda Öznur öğretmen şunları paylaştı:
Çocuklardan ayrılmak ölüm
“2.5 aylık bebeğimi bırakıp görev yerime geldim. Haziran ayında Biga’ya gittiğimde çocuğum beni tanımadı. Şu an bebeğim 7 aylık. Görev yaptığım köyde çocuğa bakmam mümkün değil, yıkanmak için biz bile ilçedeki öğretmen evine gidiyoruz. Yalvarıyorum yardım edin. Çocuklarımdan ayrı kalmak beni öldürecek. Zaten bu işin sonunda kanser olacağım.”
Depreme Erciş’te bir kafede arkadaşlarıyla otururken yakalanan Kahramann, arama-kurtarma ekiplerinin yoğun çalışmasıyla enkaz altından ağır yaralı çıkarıldı, hastaneye götürüldü, ancak yaşamını yitirdi.

İlk görev yerinde kurban

Haberin Devamı

Aydın İncirliova’da yaşayan, Marmara Üniversitesi Bilgisayar Öğretmenliği Bölümü mezunu Alparslan Altuntaş (23), 1.5 ay önce ilk görev yeeri Erciş’e gitti. Genç öğretmen, ilçedeki kendi gibi öğretmen olan arkadaşlarıyla Kışla Mahallesi Çınarlı Caddesi’ndeki Turhanlı Aparatmanı’na yerleşti. İlçeye bağlı Karaköy’deki ilköğretim okulunda görevli Altuntaş, depreme 5 katlı apartmanın en üst katındaki diaresinde yakalandı. Apartman büyük bir gürültüyle çökerken, genç öğretmen enkaz altında kaldı. Sivil savunma ekipleri pazartesi günü saat 08.00 sıralarında Altuntaş’ın cansız bedenine ulaştı. Yaşamın baharında depreme kurban giden genç öğretmenin en son geçen cumartesi gecesi, babasıyla telefonda konuştuğu ve “Baba burası çok güzel, okulu çok sevdim. Arkadaşlarım da çok iyi, güzel vakit geçiriyoruz. Beni merak etmeyin, kendinize iyi bakın” dediği öğrenildi.

Çifte uğurlama töreni

Haberin Devamı

Karaman’da sözleşmeli görev yaparken bu yıl kadrolu olarak Van Erciş’in Çelebibağ Beldesi’ndeki ilköğretim okuluna rehber öğretmen olarak atanan Alime Paşa (25), depremde can verdi. Genç öğretmenin cenazesi Demirci’deki baba ocağına getirildi, tabutuna kırmızı yazma serildi. Genç öğretmenin cenazesi babası Ahmet Paşa’nın (49) da aralarında bulunduğu kalabalık tarafından omuzlarda Beyazıt Camisi’ne götürüldü. Üç çocuğundan en büyüğünü kaybetmenin acısını yaşayan Ahmet Paşa güçlükle ayakta durabildi. Cenaze namazının ardından bir süre omuzlarda taşınan Alime öğretmen, doğup büyüdüğü Gördes Güneşli’ye götürüldü. Genç öğretmen için buradaki Merkez Camisi’nde ikinci bir cenaze töreni düzenlendi, yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Gördes Müftüsü Şevki Kesici’nin kıldırdığı namazın ardından omuzlarda taşınan cenaze belde mezarlığında toprağa verildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!