Öğrenciyi izliyorum projesi örnek olacak

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciyi izliyorum projesi örnek olacak
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2009 00:00

Manisa İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün okuldan kaçışları önlemek için bu yıl uygulamaya koyduğu “Öğrenciyi İzliyorum” projesinin Ekim ayı sonuçlarında ilginç veriler ortaya çıktı.

Haberin Devamı

MANİSA İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından bu yıl uygulamaya konulan “Öğrenciyi İzliyorum” projesinin Ekim ayı sonuçlarında öğrencilerin okullara neden gitmek istemediği ortaya çıktı. Öğrenciler, çoğunlukta derslerden sıkıldıkları, arkadaşlarından etkilendikleri ve öğretmenlerin sergiledikleri olumsuz tutumlar yüzünden okula gitmek istemiyor. Projeden sorumlusu İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Abalı, sonuçlar çerçevesinde öğrencilere okulu ve dersleri sevdirmek için proje hazırlayacaklarını söyledi.

Abalı, Ekim ayı içinde yedi kişilik ekibin 14 ayrı bölgede yaptığı çalışmada toplam 477 öğrencinin okula gitmediğinin tespit edildiğini belirtti. Okul zamanı vaktini çeşitli yerlerde geçiren 477 öğrencinin ailelerine telefon açtıklarını söyleyen Abalı, “Öğrenciler gelmediği zaman ailelerine telefon açılıp ‘Çocuğunuz okula bugün gelmedi. Haberiniz var mı?’ şeklinde bir uygulamamız var. Ancak bu proje çerçevesinde veliye telefon açıp, ‘Çocuğunuz bugün okula gitmedi. Falanca yere gittiği görüldü’ şeklinde bilgilendirme yapıyoruz. Bu şekilde veli çocuğunun o gün nerede olduğunu öğreniyor” diye konuştu.

Derslerden sıkılıyorlar

Haberin Devamı

“Öğrenciyi İzliyorum” projesi ekim ayı sonuçlarında, öğrencilerin hangi nedenlerle okula gitmedikleri ortaya çıktı. Okuldan kaçtığı tespit edilen 477 öğrenciye yöneltilen, “Neden okula gitmediniz? Neden okuldan kaçma gereksimi duydunuz?” sorusuna 89 öğrenci, “Derslerden sıkıldığımız için kaçıyoruz” cevabını verdi. 55 öğrenci “Arkadaşlarımın etkisiyle kaçıyorum”, 57 öğrenci “Öğretmenlerin öğrencilere karşı sergiledikleri olumsuz tutumlardan dolayı”, 49 öğrenci “Ders programlarının içinde        boş saatlerin olması”, 30 öğrenci “Ders araç ve gereçleri olmadığı zaman”, 34 öğrenci “Ödevlerimi yapmadığım zaman”, 20 öğrenci “Sabah derse bir saat geç kaldığımda yok yazıldığım        için”, 6 öğrenci “Ailemiz bizimle yeteri kadar ilgilenmediği” için yanıtını verdi.

Yeni projeler geliştirilecek

İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Necati Abalı, sonuçlar doğrultusunda öğrencilerin okuldan kaçmasının önüne geçmek için, dersleri sevdirme ve öğrenci motivasyonu artırma yoluna gideceklerini ve çeşitli projeler geliştireceklerini söyledi. Abalı, “Bazılarına anında çözüm getirdik. Mesela, bazı öğrencilerimizin derse geç kaldıkları için bütün gün yok yazıldıklarını belirtmesinden sonra, tüm okullarımızın idarecilerine telefon açıp, öğrencinin bütün gün yok değil, sadece bir ders girmediğinin belirtilmesini istedik. Bir ders yüzünden bütün gün öğrenciyi okuldan uzaklaştırmanın anlamı olmaz. Araç ve gereçleri eksik olan okullarımızı tespit ettik ve gerekli ekipmanlarını gönderdik” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!