Öğrenciler tepkili

Güncelleme Tarihi:

Öğrenciler tepkili
Oluşturulma Tarihi: Ekim 22, 2009 00:00

İzmir’de toplu taşım ücretlerine yapılan zamla biletlerin 67 kuruştan 90 kuruşa çıkması ve yerleşke içindeki ücretsiz otobüs seferlerinin iptal edilmesine, öğrenciler topluca tepki gösterdi.

Haberin Devamı

İZMİR’de Haziran 2009’da zamlanan toplu ulaşım ücretleri tarifesiyle Eylül ayında okulların açılmasıyla karşılaşan ve 67 Kuruş’tan 90 Kuruş’a çıkan rakama tepki gösteren Genç-Sen üyesi üniversite öğrencileri bu kez de yerleşke içi ücretsiz otobüsün seferden kaldırılmasını protesto etti. Öğrenciler, “Başkan Aziz, bakiyemiz yetersiz” sloganı attı. Büyükşehir Belediyesi binası önüne yürüyerek gelen Genç-Sen üyesi üniversite öğrencileri “Parasız eğitim, parasız ulaşım” , “Krizin bedeli patronlara” , “Başkan Aziz, bakiyemiz yetersiz” sloganları attı.
Daha ucuz tarife sözü
Öğrenciler Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun üniversitelerinde yaptığı konuşmada bursların yasal olarak kaldırılmasının açığını ulaşımda daha ucuz tarife uygulayarak kapatmak için çalışma yapacaklarına söz verdiğini belirterek, “Ucuzluk beklerken, 67 Kuruş olan öğrenci ücreti 90 Kuruş’a çıktı. Şimdi de Dokuz Eylül Üniversitesi’nin Buca Kaynaklar Yerleşkesi için 412 No’lu ücretsiz seferi kaldırıldı. Kocaoğlu’nun verdiği sözü tutmasını istiyoruz” dediler.
Başkanla görüşme isteği
Üç öğrenci temsilcisi, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu ile görüşmek istedi. İzmir dışında olan Kocaoğlu’nun yerine bakan Başkan Vekili Sırrı Aydoğan öğrencilerle görüşmemdi. Başkanlık Özel Kalemi Levent İşler öğrencilerin taleplerini dinledi. Görüşmenin ardında arkadaşlarının yanına dönen temsilci öğrenciler hem 90 Kuruş olan ücretin düşürülmesi hem de 412 No’lu ücretsiz hattın yeniden konulması talebini ilettiklerini açıkladı.
Buca’dan ücretsiz sefer
Öğrenciler “Bize 412 No’lu hattın Bornova ve İnciraltı yurtlarında gelen  ve ücret ödeyen öğrencilerle, Buca’da kalan öğrenciler arasında eşitsizlik yarattığı için kaldırıldığı söylendi. Eşitlik böyle sağlanmaz. Yerleşkeye Bornova, İnciraltı ve Buca’dan ücretsiz sefer çalıştırarak olur” dediler. Ücret tarifesinin düşürülmesi hakkında da çalışma yapıldığının kendilerine iletildiğini dile getiren öğrenciler, buna inanmadıkların hep birlikte gülerek gösterdi. Eylemlerinin devam edeceğini belirten öğrenciler ellerindeki kentkartları havaya kaldırarak “Başkan Aziz, bakiyemiz yetersiz” sloganı attı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!