Oğlumuzun ölümünün hesabını soracağız

Güncelleme Tarihi:

Oğlumuzun ölümünün hesabını soracağız
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2011 00:00

Bodrum'da geçen 3 Mayıs’ta 11 arkadaşıyla zehirlendiği olayda ölen Muhammet İsa Soysal’ın Kazakistan’da çalışan inşaat işçisi babası Ömür Soysal ve eniştesi Ahmet Kayıran ilçeye geldi.

Soysal, oğlunun zehirlenerek öldüğü otel ve lojmanda incemelerde bulunup, yetkililerle görüştü. Soysal, milli eğitim ve sağlık bakanlıklarından yeterli açıklama yapılmadığını ileri sürüp, şunları söyledi:
“Başsağlığı bile dilemediler. İki çocuğumdan biri göz göre göre cinayete kurban gitti. Büyük bir ihmal var. Zehirli odada çocukları yatırmışlar. Oğlum ölene kadar kimsenin ruhu bile duymamış. Otel yetkililerine, çocuklarımızı buraya kadar getirip yalnız bırakan  öğretmenlere bu cinayete ortak olan herkese maddi ve manevi tazminat davası açacağım. Türkiye’de stajyer öğrencileri köle gibi çalıştırıp, gaz odalarına tıkar gibi yatıranlar hesabını vermeli.”
Bakana sesleniş
Enişte Kayıran ise savcılıktan olayla ile ilgili tüm dosyaları ve belgeleri aldıklarını belirterek, “Eğitim-Sen ve Adanalı bir grup avukatla otel yetkilileri ve 110 çocuğu Bodrum ve Kuşadası’na getiren ve turizm ile ilgili bilgileri olmayan öğretmenler hakkında maddi ve manevi tazminat davası açarak en ağır şekilde cezalandırılmalarını sağlayacağız. Bakan Nimet Çubukçu’ya sesleniyoruz. Ey, Nimet Çubukçu Milli Eğitim Bakanı olarak sen bir anne değil misin?”
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!