Ödüllü karikatürler

Güncelleme Tarihi:

Ödüllü karikatürler
Oluşturulma Tarihi: Ocak 26, 2012 00:00

28’inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi, 1-20 Şubat arasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenecek. 37 ülkeden 118 sanatçının 138 karikatürü beğeniye sunulacak.

Haberin Devamı

MUĞLA, 28’inci Aydın Doğan Uluslararası Karikatür Yarışması Sergisi’ne ev sahipliği yapacak. 37 ülkeden 118 sanatçının 138 karikatürü 1-20 Şubat tarihleri arasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde sergilenecek. Belediye Başkanı Osman Gürün, karikatürün insanların farklı düşünce ve inançlara saygılı olmasını, açık toplum anlayışını desteklemesini ve çağdaş demokrasinin oluşmasını sağlamada güçlü bir araç olduğunu söyledi.

Başkan’dan davet

Karikatürün aynı zamanda ifade özgürlüğünün etkili biçimde paylaşıldığı itici bir güç olması açısından da önemli bir sanat dalı olduğunu belirten Gürün, “Karikatürün Oscar’ı olarak nitelendirilen sergiyi bu sene de hemşerilerimizle buluşturacağız. 1 Şubat Çarşamba saat 17.00’deki açılışa tüm halkımızı bekliyoruz” dedi.

Haberin Devamı

Bu yıl 28’incisi yapılan yarışmaya 79 ülkeden 885 sanatçı 2 bin 729 karikatürle katıldı. Değerlendirme sonucu birinciliğe Ross Thomson (İngiltere), ikinciliğe Ilya Katz (İsrail), üçüncülüğe ise Werner Rollow (Almanya) layık görüldü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!