O katili bulun

Güncelleme Tarihi:

O katili bulun
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 30, 2012 00:00

Parkta kaydırakta oynadığı sırada kimliği belirsiz kişinin tabancasından çıkan kurşunla can veren 6 yaşındaki Umut Ceylan'ın anne babasının gözyaşı sel oldu. Umut'un annesi "O katili bulun" diye yetkililere sesleniyor.

Acılı anne Gülhan Ceylan, “Katilin de elek gibi kurşunlara hedef olmasının bedduasını yapıyorum. Bana yardım edin ve o katili bulun” diye yetkililere çağrıda bulundu. Doğduğu günden beri oğlunu “Umut Abi” diye sevdiğini söyleyen Baba Ufuk Ceylan da “Televizyondan izlerken başına bu tür olaylar gelen aileler için üzülürdük. Biz de o acıyı yaşadık” dedi. Polisin elindeki tek delil ise minik bedenden otopsiyle çıkarılan, 9.19 mm çapındaki “uzun dokuzlu” olarak isimlendirilen, mermi çekirdeği oldu. Polis, bölgedeki tüm asker eğlencelerini, düğünleri ve sünnetleri de mercek altına aldı.
Acı olay geçen pazartesi saat 22.30 sıralarında Karabağlar ilçesi, Bozyaka semtinde 5713 Sokak'daki General Asım Gündüz Parkı'nda meydana geldi. Gündüz kaydını Hüseyin Akdak İlköğretim Okulu'na yaptıran 6 yaşındaki Umut Ceylan, akşam da anne ve ablasıyla oynamak için dışarıya çıktı. Parkta kaydırakta oynadığı sırada Umut, kimliği belirsiz magandanın tabancasından çıkan kurşunla sırtından yaralandı. Yaralı halde, “Yanıyor, acıyor” diye feryat ederek annesi Gülhan Ceylan'ın yanına giden talihsiz Umut, daha sonra kaldırıldığı İzmir Eğitim Hastanesi'nde hayatını kaybetti. Maganda kurbanı olan Umut, gözyaşlarıyla Menderes ilçesi Çatalca Köyü'nde son yolculuğuna uğurlandı.
ACI 5 DAKİKADA GELDİ
Minik evlatlarını toprağa verdikten sonra olay yerine 100 metre uzaklıktaki evlerine dönen ve yakınlarıyla birlikte acılarıyla başbaşa kalan anne Gülhan Celyan, baba Ufuk Ceylan ve 11 yaşındaki abla Doğa Ceylan, yaşadıklarına isyan etti. Olay anını gözyaşı içerisinde anlatan anne Gülhan Ceylan, çocuklarının isteği üzerine parka gittiklerini, bir süre sonra parkın sessizleşmesi üzerine eve dönmeye hazırlandıkları sırada oğlunun okul arkadaşını görünce 5 dakika daha kalmak istediğini söyleyerek, “Acı o 5 dakikada geldi. Kurşun o anda oğlumu bekliyormuş. Oğlum geçen mart ayında parkta oynayıp kolunu kırdığı için sürekli gözlerimle onu takip ediyordum. Oğlum kısa süre sonra sırtını tutarak ve acıyor, yanıyor diyerek yanıma geldi. Ben düştüğünü zannederek kafasını okşadım sonra sırtından kan görünce de bir şekilde kesildiğini düşündüm. Kucağıma alıp eşimle hastaneye götürdük. Doktorlar uzun süre içerde kalınca ‘küçük bir yara bu kadar uzun sürer mi?’ dedim. O anda kurşun yediğini öğrendim. Oğlumun öldüğü söylendi. O kurşun benim de içimi yaktı” dedi.
“Çocuklarımızı parka çıkartamayacaksak ne yapalım?” diye soran acılı anne, “Küçük adam artık yok. Onun katillerinin biran önce bulunmasını istiyorum. Kanı yerde kalmasın. Katilin de elek gibi kurşunlara hedef olmasının bedduasını yapıyorum. Ağlamamak için kendime söz veriyorum ama anne yüreğim dayanamıyor. Bana yardım edin ve o katili bulun” dedi.
BABAM DİYE SARILMADI
Oğluna kızmaya bile kıyamadığını, çok mutlu anlar yaşadıklarını ancak onun çok kısa yaşadığını söyleyerek tepkisini dile getiren baba Ufuk Ceylan ise, “Oğlumu kucağıma aldığımda bana ‘babam’ diye sarılırdı bu kez sarılmadı. Renginde de morarma vardı. Belki de o an hayatını kaybetmişti. Ama ben yine de elimden geldiğince ilk yardım yaparak hastaneye götürdüm. Orada da çok mücadele ettiler ama olmadı. Oğlumun kurşunla yaralandığını orada söylediler. Hiç aklımdan geçmedi kurşunla yaralandığı. Burada hiç öyle olaylar yaşanmamıştı. Televizyondan izlerken başına bu tür olaylar gelen aileler için üzülürdük. Biz de onları yaşadık. Katil yakalandığında belki yüreğim soğur ama bebekliğinden beri ‘Umut abi’ dediğim evladım geri gelmez. Bu katil bulunsun ki, başka ailelerin canları yanmasın” dedi.
DOĞA KENDİ ACISINI UNUTTU ANNE VE BABASINI TESELLİ ETTİ
Bu arada kardeşi gözlerinin önünde maganda kurşunlarının hedefi olan 11 yaşındaki Doğa Ceylan ise, yaşadıklarının şokunu uzun süre üzerinden atamadı. Küçük Doğa, konuştukları sırada gözyaşlarına hakim olamayan anne ve babasının, koluna girerek sarılarak teselli etmeye çalıştı. Kendi acısını bir yana bırakıp sık sık onların ağlamaması için yaşlı gözleriyle telkinde bulundu. Bu sırada anne Gülhan Ceylan'ın da kızına sarılıp “Artık eskisi gibi yine üç kişi aldık sözleri” evdekileri de gözyaşlarına boğdu.
GÖRÜNTÜLERİ ARTIK TEK ANISI
Umut Ceylan'dan geriye ailesine, fotoğraflarının yanı sıra görüntüleri anı olarak kaldı. Umut'un okuma bayramında, okul kutlamalarında ve Galatasaray'ın şampiyonluk gecesinde katıldığı konvoydaki görüntülerde yaşadığı mutluluk, ailesinde acı bir anı olarak kaldı.
UMUT'DA, ALİ STAİR GİBİ SİMGE OLSUN
Umut Ceylan'ın ailesinin en büyük destekcilerinden birisi de torununu 2003 yılının Temmuz ayında Foça'da yine maganda kurşunuyla kaybeden Ali Stair Girimason'un Avukat dedesi Tuncay Eşsizhan oldu. Aileye her türlü hukuki ve manevi desteği vereceklerini söyleyen Tuncay Eşsizhan, “Aile acısını yaşadıktan sonra onları ziyaret edeceğim. Ne yapabiliriz bakacağız. Ben, avukat eşim ve kızım da onların yanında olacağız. Bu acyı bizler yaşadık, o ailenin de neler yaşadığını, hissettiğini anlayabiliyorum. Katilin biran önce bulunmasını ben de çok istiyorum. Umut da tıpkı torunum Ali Stair gibi bireysel silahsızlanmanın simgesi olur umarım” dedi.
TEK DELİL MERMİ ÇEKİRDEĞİ
Olay sonrasında Cinayet Büro Amirliği'nin başlattığı soruşturmanın da devam ettiği bildirildi. Olay yeri ve çevresinde, metal dedektörüyle yapılan aramalarda, toplam 4 mermi çekirdeği bulundu. Ancak bunlar kriminal laboratuarında yapılan incelemelerde, Umut Ceylan'ın vücudundan çıkanla eşleşmedi. Polisin elindeki tek delil ise, 9.19 mm çapında olan “uzun dokuzlu” olarak isimlendirilen mermi çekirdeği oldu. Polisin, bölgedeki tüm asker eğlencelerini, düğünleri ve sünnetleri de mercek altına aldığı öğrenildi. Bölgedeki yaklaşık bine yakın adresi tek tek dolaşan polis, olay saatinde silah sesi duyup duymadıkları ya da ateş eden birisini görüp görmediklerini sordu. İzmir'deki binlerce taşıma ve bulundurma ruhsatlı silahları da inceleyen polisin, bölgeye yakın tüm işyerlerinin de güvenlik kamerası görüntülerine el koyduğu bildirildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!