O bir dünya güzeli

Güncelleme Tarihi:

O bir dünya güzeli
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 06, 2009 00:00

Henüz 16 yaşında olmasına rağmen pistlerde fırtına gibi esen Pınar, ferdi olarak katıldığı Dünya Liseler Atletizm Şampiyonası'nda 100 metre engelli ve uzun atlamada zirveye çıktı. Yıldız sporcunun hedefi 2012'de Londra Olimpiyatları.

PİSTLERİN yeni yıldızı Pınar Aday Dünya Liseler Atletizm Şampiyonası'nda iki altın madalya kazanarak İzmir'in gururu oldu. Henüz 16 yaşında olmasına rağmen rekorları alt üst eden Pınar, Estonya'nın başkenti Tallinn'de 25-30 Haziran tarihlerinde düzenlenen şampiyonaya ferdi olarak iştirak etti. 26 ülkeden 626 sporcunun katıldığı şampiyonada fırtına gibi esen başarılı atlet, 100 metre engelli ve uzun atlamada kürsünün en üst basamağına çıktı.

19 YILLIK REKORU KIRDI

100 metre engellide 14.19 ile altına koşan Pınar, uzun atlamada 6.05'lik derecesiyle hem ikinci altın madalyayı boynuna taktı hem de 1990'dan beri kırılamayan Fatma Dulkan'a ait yıldızlar rekorunu tarihe gömdü. Tallinn'de takımlar kategorisinde bayanlarda Ankara Beypazarı Lisesi birinci, erkeklerde İzmir Hayrettin Duran Lisesi dördüncü oldu. Babası, annesi ve ağabeyi de atlet olan Pınar Aday, halen yıldızlar 60 metre salon engelli, 100 metre engelli ve salon uzun atlama rekorlarını elinde bulunduruyor.

İTALYA'DA YARIŞIYOR

İtalya'nın Bressanone kentinde bugün başlayacak Dünya Yıldızlar Atletizm Şampiyonası'nda madalya kovalayacak Pınar, ’’Ağabeyim Umut da 2 yıl önce Dünya Liseler Atletizm Şampiyonası'nda yüksek atlamada altın madalya almıştı. Şemikler Lisesi öğrencisiyim. ENKA adına yarışıyorum. 20-26 Temmuz'da Finlandiya'da Avrupa Olimpik Gençlik Yaz Festivali'ne (EYOF) katılacağım. Neredeyse tüm yaz tatilimi yarışlarda geçiriyorum. Hedefim 2012 Londra Olimpiyatları'na katılıp kürsüye çıkmak’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!