Notalar şiddete karşı

Güncelleme Tarihi:

Notalar şiddete karşı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 04, 2015 14:09

İZMİRLİ müzik eğitmeni Muharrem Dayanç, ıslahevinde kalan, lösemi tedavisi gören ve engelli çocuklar için hayata geçirdiği üç projenin ardından bu kez "Notalar şiddete karşı" adlı projesiyle sığınma evlerindeki 50 kadına gitar, bağlama, ritim ve koro eğitimi vererek, bunu önümüzdeki aralık ayındaki bir konserle taçlandıracak.

Haberin Devamı

Muharrem Dayanç, sosyal sorumluluk projelerine bir yenisini ekledi. Dayanç, kendi soyadını taşıyan sanat merkezi bünyesinde yapılan "Notalar şiddete karşı" projesini Tarihi Havagazı Fabrikası’ndaki toplantıyla duyurdu. Toplantıya CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke, İzmir Barosu Başkanı Aydın Özcan, Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Ege İş Kadınları Derneği (EGİKAD) Başkanı Betül Elmasoğlu, İZSİAD Başkanı Hasan Küçükkurt, çok sayıda kadın örgütü temsilcisi, belediye başkan eşleri ve katılımcı kadın katıldı.

Notalar şiddete karşı

Türkiye’de kadına uygulanan fiziksel, manevi, ekonomik ve psikolojik şiddetin boyutlarına dikkat çeken Dayanç, müziğin herkesin anlayabileceği yegane dil olduğunu vurgulayarak "Biz bu projede şuna inandık. Tarih boyunca savaş ortamlarında en çok kadınlar tecavüze, şiddete uğramıştır. Bu yaşanılan travmaların tedavisinde ve bir daha savaşların olmaması için müzik barışın dili olmuştur. Bu nedenle müzikle ulaşılamayacak kimse yoktur" dedi.

Haberin Devamı

PROJE SÜRESİ 4 AY

Kadına şiddet konusuna dikkat çekerek toplumsal bir duyarlılık yaratmak istediklerini kaydeden Dayanç, "Gecede sahne alacaklar İzmir’deki danışma merkezlerinin sosyolog ve psikologlarının desteği ve yönlendirmesiyle bu hizmeti alan mağdur kadınlardan oluşturuldu" bilgisini verdi. Proje süresinin 4 ay olduğunu ve haftada 2 gün 2 saat Konak merkezde çalışmalar yapılacağını kaydeden Dayanç, hedeflerinin ise 50 kadın olduğunu vurguladı.

BÖKE’DEN BÖREK GÖNDERMESİ

Toplantıda konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke de, kadına şiddetin evrensel bir sorun olduğunu belirterek "Şiddet bireysel değil toplumsaldır. Bu yüzden bu projeyi önemsiyorum" dedi. Son 7 yılda kadına şiddetin yüzde bin 400 arttığının unutulmaması gerektiğini dile getiren Böke, ilk çözümün siyasetin dilinden başladığını söyledi. Böke, "Biz istediğimiz zaman istediklerimize börek yapma özgürlüğüne sahibiz. Ama biz istediğimiz zaman kahkaha atma özgürlüğüne de sahibiz" dedi.

Haberin Devamı

YAZ DÖNEMİNDE 96 KADIN ŞİDDET BAŞVURUSU YAPTI

Söz alan Baro Başkanı Aydın Özcan da, sadece 1 Temmuz-1 Eylül arasında İzmir’de 96 kadının şiddet başvurusu yaptığına işaret ederek "Gerçek bunun 4 katı oluyor ancak başvurmaya cesaret edemiyorlar. Bu konuda adım atılması için ciddi rakamlarla karşı karşıyayız" diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!