Niue’deki ailesine hasret

Güncelleme Tarihi:

Niue’deki ailesine hasret
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 28, 2008 00:00

Ulaştırma Bakanlığı’nın telefon hatlarını kapatması yüzünden Yeni Zelenda’ya bağlı Niue Adası’ndaki ailesiyle görüşemeyen Maatha Kabaklarlı isyan etti, "Annemin, babamın sesine hasretim, onları çok özledim" dedi.

Avustralya’da yüksek öğrenim görürken, 6 yıl önce tanışıp evlenen ve 2002 yılında Muğla’nın Datça İlçesi’ne yerleşen Maatha ve Timur Kabaklarlı çifti, uluslararası boyutta bir sorunla karşı karşıya kaldı. Ulaştırma Bakanlığı’nın 1990’lı yılların başında, telefon korsanlarını gerekçe gösterip, dış işlerinde Yeni Zelenda’ya bağlı, içişlerinde ise özgür olan, 2 bin nüfuslu Niue Adası ile telefon hatlarını kapatması 2 çocuk annesi Maatha’yı ailesinden kopardı. Ailesiyle en son, 4 yaşındaki kızı Açelya’nın doğumundan bir yıl sonra Datça’da ve Niue Adası’nda görüştüğünü, ardından seslerini duyamadığını anlatan Maatha Kabaklarlı, "Geçmişte, Kenya’dan bile ülkemi arayabiliyorken, ikinci vatanım Türkiye’den bunu yapamamak zoruma gidiyor. 3 yıldır annemin, babamın sesine hasretim, onları çok özledim" dedi. Başkenti Alofi olan 260 kilometrekarelik alana sahip Niue Adası’na ulaşımın çok zor olduğunu belirten Maatha, "Ülkem dünyanın öbür ucunda. Uçakla bile 28 saat sürüyor. Çocuklarımın biri 4 yaşında, diğeri 8 aylık. Onlarla adaya gitmem çok zor. Çiftçilikle uğraşan ailemin de buraya gelmesi mümkün değil. En azından seslerini duymak istiyorum. Ne ben arayabiliyorum, ne de onlar. Sadece mektup gönderebiliyoruz. Türk devletinin bu uygulamasını aklım almıyor" diye konuştu.

Dilekçe verildi

Ulaştırma Bakanlığı’na dilekçe verdiklerini aktaran inşaat mühendisi eş Timur Kabaklarlı, şöyle anlattı;

"Bakanlık yetkilileri adadaki bazı şirketlerin korsan olarak hatta girip telefonda görüşerek, Türkiye’deki abonelere yüklü miktarda fatura gelmesine neden olduğunu, bu yüzden görüşmelerin kapatıldığını anlattı. Datça ile Niue Adası’ndan birer sabit numara göstermemiz halinde özel bir hatla görüşme sağlanabileceği bildirildi. Dilekçeler verip iki ay uğraştım. Ama biz evden taşınmak zorunda kalınca işlemler yarıda kesildi, emeklerimin tümü boşa gitti. Yeniden aynı işlemleri tekrarlamak istemedim. İki özgür ülke arasında telefon görüşmesi yapabilmek için aylarca devlet kapılarında uğraşmak canımı sıktı. Zaten işim gereği, sık sık adres değiştirmek zorunda kalıyorum. İstanbul, Datça, Bodrum, Marmaris ve Fethiye’de yaptığım işler var. Hakkımız olan bağlantıyı sağlayabilmek için her seferinde dilekçe vermem mi gerekiyor" diye sitem etti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!