Nakil kararı gününde bağış kalp

Güncelleme Tarihi:

Nakil kararı gününde bağış kalp
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2011 00:00

Bilecik’te oturan Gülizar-Recep En’in ikinci çocukları iki yıl önce doğdu. Ancak 28 yaşındaki annenin sağlık durumu doğumdan sonra bozuldu, kalbiyle ilgili sorunlar çıktı, doktorlar Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi’ne yönlendirdi.

Haberin Devamı

Hastalığın ilaçla tedavi edilemediğini, kalp nakli önerilip karar vermelerinin istendiğini belirten Recep En, şunları söyledi:
“Doğum sonrasında ortaya çıkan bu kalp rahatsızlığının geçebileceği umudu taşıyorduk. O nedenle hemen nakil kararını veremedik. Ancak eşimin sağlığı giderek bozulmaya başladı. 25 gün önce İzmir’e geldi. Burada akrabalarımızın yanında kalıyordu. Kendisi çok iyi değildi, tetkikleri yapılıyordu. 18 Mart günü konsey karar verdi. Hem nakil, hem de bir an önce kalp bulunabilmesi için acil çağrı kararı alındı.”
Konsey kararından 24 saat geçmeden, Aydın Sultanhisar’da ehliyetsiz bir kadın sürücünün çarpması sonucu yaşamını yitiren lise öğrencisi Pınar Tezcan’ın (15) kalbini ailesi bağışladı. İzmir’e getirilen kalbi Ege Üniversiteesi’nde Prof. Dr. Mustafa Özbaran başkanlığındaki bir ekip, başarılı bir operasyonla, En’e taktı. Recep En, mutluluğunu, “Daha adı bekleme listesine yazılmadan, 24 saat dolmamıştı ki biz müjdeyi aldık, çok şanslıyız. Aynı gün kalp bulundu ve başarılı bir nakil geçirdi. Bu bağışı yapan aileye minnettarız. Başsağlığı ve sabır diliyoruz” diye dile getirdi.

Haberin Devamı

Hasta için sevindik

Prof. Dr. Mustafa Özbaran, yaşananları, “İnanılmaz” diye niteledi, şunları söyledi: “Kalp nakline karar verdik. Hastamızın adını daha bekleme listesine yazdırmadan, acil çağrıya çıkmadan kalp bağışı haberi geldi. Konseyden kararın çıktığı gün, bağış organ da çıktı. Bu kadar kısa sürede organ bulunan herhalde çok ender vakalardan biri oldu. Hastamız adına sevindik.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!