Müzebüs İzmir'de

Güncelleme Tarihi:

Müzebüs İzmirde
Oluşturulma Tarihi: Ocak 16, 2015 01:09

RAHMİ M. Koç Müzesi koleksiyonundan seçilmiş 70 objenin bulunduğu gezici müze Müzebüs, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılındaki yolculuğu kapsamında 12-16 Ocak tarihleri arasında İzmir'de 5 okulun konuğu olacak.

Haberin Devamı

Kısıtlı imkânlar, uzaklık gibi nedenlerle müzeye gelemeyen öğrencilere ulaşmak amacıyla Rahmi M. Koç Müzesi'nin 2003 yılından bu yana sürdürdüğü gezici müze geleneği bu yıl da devam ediyor. Bu seneki yolculuğuna Van'dan başlayan Müzebüs, 12 Ocak'tan itibaren İzmir'li öğrencilerle buluşmaya başladı. Müzebüs ziyaretleri, İzmir'in Buca ilçesindeki Şehit Astsubay Ümit Başaran İlkokulu'nda 12 Ocak'ta başladı. Müzebüs, 13 Ocak'ta Bergama ilçesindeki İsmailli Ortaokulu'nu, 14 Ocak'ta Çiğli ilçesindeki Mehmet Hikmet Kaşerci Ortaokulu'nu, 15 Ocak'ta aynı ilçedeki TEGV Çiğli Eğitim Parkı'nı ve 16 Ocak'ta Torbalı ilçesindeki Cumhuriyet Ortaokulu'nu ziyaret edecek.

Müzebüs İzmirde

Yola çıktığı günden bu yana da bin 627 okulda ve 331 bin 283 öğrenciye ulaşan gezici müze, bu yıl da 30 ilde 130 okul ve 30 bin öğrenciye ulaşmayı hedefliyor. Müzebüs'ün zor koşullar altında en ücra noktalara dahi ulaştığını vurgulayan Rahmi M. Koç Müzesi Eğitim Danışmanı Emine Bayram, "Öğrencilerin isteklerine ve hayallerine kulak veriyoruz. Derslerde gördükleri konuları gözlerinde canlandırabilmeleri güç olabiliyor. Objeleri birebir gördüklerinde ise hem derslerini hem de hayatı çok daha iyi kavrayabiliyorlar" dedi.

Eğitim-öğretim yılı boyunca yaz kış, köy kasaba demeden ilerleyen Müzebüs'te ulaşım, iletişim, kuvvet-hareket ve çevre bilinciyle ilgili teknolojik gelişimi gösteren 70 obje sergileniyor. Bu objeler arasında buhar makinesi, kronometre, radyometre, telgraf, gramofon, güneş saati, güneş pilli araba vb. bulunuyor. Müzebüs'ün ziyaret rotasında yer alan okullar milli eğitim müdürlükleri ile irtibata geçilerek belirleniyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!