Mutlu günlerin en yakın tanığı

Güncelleme Tarihi:

Mutlu günlerin en yakın tanığı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2010 00:00

Düğünlerin en özel anısı olarak konuklara dağıtılan nikah şekerleri, tül, badem şekeri ve gelin teli üçlüsünden sıyrılıp, yerini lavanta torbaları, kutular, çerçeveler başta olmak üzere çok çeşitli minik objelere bıraktı.

Haberin Devamı

Çiftlerin, mutluluğunu paylaşanlara şükranlarını sunmanın yolu olan çiçekler arasındaki şekerler, Karşıyaka’da Osmanbey Parkı’nın yan sokağındaki 40 metrekare atölyede yaratıcı armağanlara dönüşüyor. 38 yıldır harikalar yaratan Elvan Kurtaran, kendisi gibi bu mesleğe gönül vermiş kızı Pınar Dorsan ile doğumdan düğüne tüm mutlu günlere el emekleri ile tanıklık ediyor. El buketi ve yaka çiçeği ile başladığı meslekte, Paşabahçe ve Yeni Karamürsel’e küçücük atölyesinden 10 yılı aşkın süre bahar dalı ve dekoratif çiçek yapan Kurtaran, sektörün A’dan Z’ye tüm aşamalarında bu işi yapan tek ismi. Piyasadan en büyük farkının kişiye özel üretim olduğunu söyleyen Kurtaran, bireysel siparişlerin yanında, organizasyon firmalarından, abiye giysilerin yaka çiçekleri ve gelinlikler için tekstil firmalarından, modaevlerine üretim yapıyor. 24 kişiye evlerinde iş verdiğini belirten Kurtaran, “Piyasada çok sayıda ürün var, ancak müşteri getirilen örnekler arasından birini seçmek zorunda” diyor.

ANLAM ÖNEMLİ

Haberin Devamı

Elvan Kurtaran’a göre nikah şekeri çok özel bir hediye. Görselliği kadar içeriğinin de özel ve anlamlı olması gerekir. Sözgelimi için lavanta dolu minyatür yastık “bir yastıkta yaşlanma” dileğini, uzun ömürlü çınar ağacının yaprağı “ömür boyu birlikteliği”, deniz kabuğu çiftlerin yaşamına okyanusun yüksek enerjisini getirmesi gibi anlamlar içeriyor. 369 25 34

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!