Mutlu çocuklar için el ele

Güncelleme Tarihi:

Mutlu çocuklar için el ele
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2008 00:37

EGE Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk Hastanesi’nin Kök Hücre Tranplantasyon Ünitesi’nin tamamlanması amacıyla Türkiye Perakendeciler Federasyonu ve Ege Perakendeciler Derneği işbirliğiyle başlatılan Mutlu Çocuk Projesi, Enternasyonal Fuarı’ndaki stantla başladı.

Standın açılışına Türkiye Perakendeciler Federasyonu (PERDER) Başkanı Şeref Songör, Ege Perakendeciler Derneği Başkanı Vahdet Sarıkaya, İstanbul Perder Başkanı Turan Özbahçeci, Ankara Perder Başkanı Mustafa Altunbilek ile Ege Üniversitesi Çocuk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Sevgi Mir de katıldı.

Prof. Dr. Mir, sosyal sorumluluk kapsamında hazırlanan projenin gördüğü ilgiden çok mutlu olduğunu söyledi. Açılışa katılanlar stant önüne konulan şeffaf kumbaraya para atarak bağışı başlattı. Ege Üniversitesi Halk Dansları Topluluğu Zeybek Ekibi gösterileriyle açılışa renk kattı.

Mir, fuar süresince 16.00 ile 22.00 saatleri arasında ziyaret edilecek stantta en az 5 YTL bağışta bulunanlara Mutlu Market bölümünden sürpriz armağanlar hediye edileceğini belirterek, "Ayrıca Mutlu Çocuk Standı’na gelemeyen, ancak projelere destek vermek isteyenler, Ege Çocuk Vakfı Ziraat Bankası 1446- Ege Tıp Şubesi’nin 7219728-5003 No’lu hesabına bağışta bulunabilecekler. Elde edilecek gelirler Ege Üniversitesi Çocuk Hastanesi’nin Kök Hücre Nakil Ünitesi’nin tam kapasite ile hizmete girmesi için kullanılacak" dedi.

Salsa Şampiyonası

İZMİR Enternasyonal Fuarı, Türkiye Dans Sporları Federasyonu’nun izni, İzmir Dance Floor Dans Okulu katkıları ve İZFAŞ’ın sponsorluğuyla gerçekleşen 2008 Türkiye Salsa Şampiyonası’na ev sahipliği yaptı. Bölge elemelerinde başarılı olan çiftlerin katıldığı şampiyonada Junior klasmanında finale yükselen guruplardan Tan Sağtürk Dans Okulu’ndan Bekir Sarp Çıplak- Ezgi Edem çifti birinci olurken, C klasmanında Salsa Angora’dan Hakan Aygün-Yasemin Güler çifti ipi göğüsledi. B klasmanında Gümüş Kedi Dans Okulu’ndan Caner İşkorur- Eda Koç çifti birinci olurken, A klasmanda Aytunç Bentürk Dans Okulu’ndan Tuğyan Erdem- Hande Altıparmak çifti zafer kazandı. Türkiye Sportif Salsa Şampiyonu İpek ve Roman çifti muhteşem danslarıyla yarışmayı renklendirdi.

Mercedes-Benz en kıdemlisi

Mehmet KURT / İZMİR, (DHA)

MERCEDES-Benz Türk, yolcu taşımada kullanılan ve kullanılacak otobüslerini düzenlediği kokteyl ile tanıttı. Genel Müdür Jürgen Ziegler, Otobos Satış ve Pazarlama Müdürü Akif Nuray ve Mercedes Benz Türk yetkililerinin ev sahipliğindeki kokteyle Uluslararası Anadolu ve Trakya Otobüsçüler Derneği Başkanı Ahmet Yala- manoğlu, Has Turizm Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Selim Kara’nın da aralarında bulunduğu kalabalık bir davetli topluluğu katıldı.

Ssangyong’un iddiası 4x4

İZMİR HÜRRİYET

GÜNEY Koreli 4x4 uzmanı Ssangyong, Uluslararası İzmir Fuarı’nda podyuma çıktı. Gelişmiş SUV ve MPV modelleri ile müşteri beğenisini kazanan Ssangyong, navigasyon sisteminin standart olduğu 2009 modelleri ile çok daha iddialı. SUV sınıfındaki modelleri Kyron, Rexton, Actyon, MPV sınıfındaki Rodius ve Pick-up sınıfındaki Actyon Sports modeli ile fuarda yer alan, 2009 modellerinde 2008 fiyatları geçerli olan Ssangyong, kimilerine göre şimdiden fuarın yıldızlarından.

Otokar’ın yenisi

KOÇ Topluluğu şirketlerinden olan ve 45’inci yılını kutlayan Otokar’ın, alçak girişli belediye otobüsü Doruk 190LE İzmirliler’le ilk kez buluşuyor. Tüm araçlarına tasarımdan üretime kendi imzasını atan Otokar, standında Doruk 190LE’nin haricinde yedi metrelik Sultan 125S, Sultan 145S, Sultan Maxi ve Sultan City otobüsleri, dokuz metrelik iki ve üç kapılı alternatifleriyle Doruk 190H, Doruk 190S otobüslerini ve hatlı taşımacılık için yeni tasarlanan M-3000 minibüsünü sergiliyor.

Hürriyet Kadın Kulübü standı 4 No’lu holde

HÜRRİYET / İZMİR

HÜRRİYET Kadın Kulübü’nün 77. İzmir Enternasyonal Fuarı’nda açtığı el sanatları standı ziyaretçilerin akınına uğruyor. Hürriyet Kadın Kulübü’nün Meslek Edindirme ve Beceri Kursları’nı tamamlayan kursiyerlerin el sanatları, birbirinden ilginç tasarımlarla büyük ilgi topluyor.

Standta yer alan tasarımlar, sanata yıllarını vermiş sanatçılara bile parmak ısırtıyor. Kültürpark Fuar Alanı 4 No’lu Hol’de yer alan stand kadınların ilgi odağı haline geldi. Çoğu ev hanımı olan kursiyerler, Hürriyet Kadın Kulübü’nün kendilerine yeni bir kapı açtığını belirterek, kendi ayakları üzerinde durmaya ve aile bütçelerine katkıda bulunmaya başladıklarını söylediler.

Satış da yapılıyor

Çeşitli dönemlerde farklı yerlerde sergiledikleri el sanatları ürünlerini bu yıl ilk kez fuarda teşhir ettiklerini belirten kadınlar, halkın karşısına farklı, özgün ve orijinal ürünlerle çıktılarını belirterek, "Kendi yaptıklarımız arasında el yazmaları, seramik tasarımları ve özgün takılarımız dikkat çeken ürünlerdir" dedi. Son yıllarda yöresel işlerin çok ilgi gördüğünü ifade eden kadınlar, "Standımızı ziyaret edenler ürünlerin yapılışı hakkında bilgi ediniyorlar. Ayrıca satış da yapılıyor" diye konuştu.

Bu da tadım kuyruğu

Mustafa OĞUZ, (DHA)

İZMİR Enternasyonel Fuarı’nda ziyaretçilerin en çok ilgi gösterdiği stantların başında gıda firmaları geldi. Gıda ürünleri tanıtan ve ilgi gören firmalardan biri de Dr. Oetker oldu. Tatlı tanıtımı yapılan stantta sunulan ikramlardan almak için ziyaretçiler birbirleriyle yarıştı. Stant önünde uzun kuyruklar oluştu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!