Muğla türkülerinin ustaları anılacak

Güncelleme Tarihi:

Muğla türkülerinin ustaları anılacak
Oluşturulma Tarihi: Mart 24, 2016 10:57

MUĞLA’nın Menteşe ilçesinde, belediye tarafından "Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız" adı altında ilk kez düzenlenecek etkinlikle "Ormancı" ve "Karaova Düğünü" gibi Muğla türkülerini seslendiren başta Kemancı Tahir olmak üzere yörenin yerel müzisyenlerinin anılacağı bildirildi.

Haberin Devamı

Muğla türkülerinin ustaları anılacak

Koordinatörlüğünü Kerimoğlu ve Karaova Düğünü kitaplarının yazarı, edebiyatçı İlker Altınsoy’un yapacağı "Halk Ezgilerimize Yön Veren Ustalarımız-1" etkinliği, 2 Nisan Cumartesi Günü Saat 20:00’da Gazi Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Etkinlik ile birçok esere imza atan yöresel müzisyenlerin bir araya geleceğini belirten CHP’li Menteşe Belediye Başkanı Bahattin Gümüş, "Muğla’ya ait türkülerimizi yakan yerel müzisyenlerden Kemancı Tahir’i anacağımız etkinlikte, yöremiz eserlerinin doğru bir şekilde gelecek kuşaklara aktarılması da sağlanacak. Yöresel kültürümüze sahip çıkmak, orijinal haliyle gelecek kuşaklara aktarmak, hepimizin sorumluluğu. ’Ormancı’ ve ’Karaova Düğünü’ türkülerimiz başta olmak üzere birçok türkümüz, düzenleyeceğimiz etkinlik ile yöremizin çok değerli müzisyenler tarafından orijinal haliyle seslendirilecek. Etkinliğimize tüm halkımızın katılımını bekliyoruz" dedi.

’Halk Ezgilerimize Yön Veren ustalarımız-1’ etkinliğinin koordinatörü edebiyatçı-yazar İlker Altınsoy etkinlik ile TRT arşivine giren Muğla türkülerinin orijinallerinin yerel halk müzisyenleri tarafından icra edileceğini kaydetti. Altınsoy, "Yerel müzisyenlerimiz eserleri ile bölgemizde üretilmiş olan halk türkülerimizi gelecek kuşaklara aktarmaktadırlar. Etkinliğimiz ile hem onlara haklarını teslim edecek, hem de Kemancı Tahir’i de anacağız" diye konuştu.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!