Mrs.Gourme: Profesyonel balıkçı

Güncelleme Tarihi:

Mrs.Gourme: Profesyonel balıkçı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 11, 2000 00:00

Haberin Devamı

YENİ yerler görme, yeni dostlar edinme ve farklı lezzetler tatma mevsimi, yani tatil zamanı geldi. Yenilerini edinmek çok güzel, ama yine de ne varsa eski dostlarda var. Bir günlük Bodrum yolculuğunda eski dostum, sevgili şovalyem beni çok iyi ağırladı, tadına doyulmaz lezzetlerle tanıştırdı, Çıpa Restoran'da unutulmaz bir Bodrum gecesi yaşattı.

KADIKALESİ, Armonia Sahili'ndeki Çıpa Restoran, İstanbul Sarıyer’in balık kültürünü Movenpick, Intercontinental ve Kuruçeşme Park Fora’nın özellikleri ile birleştiren Yalçın Önerli ile Haşim Tuncer’in işletmesi.

GÜN batımının en büyülüsünün yaşandığı Kadıkale'nin doğal güzelliğine Çıpa Restoran'ın zevkli atmosferi ve lezzetli yemekleri katılınca kendinizi masal ülkesinde zannediyorsunuz.

ESKİ dostlarla uzun süre sonra buluşmanın, güzelliklerin keyfini çıkarırken mönü geldi ve özellikle paella beni mestetti. İspanyolların bu çok sevilen deniz ürünlü ve safranlı pilavından (Her yerde bulamazsınız) hiç düşünmeden ısmarladım. Doğal olarak arkadaşlarım da paella zevkimi paylaşmak zorunda kaldı. Marina levrek, pavurya pane, safran soslu adabeyi (iskorpit) buğulama, közde patlıcan salatası ve Sarıyer’in ünlü balık restoranı Kaptan’ın aşçısı Remzi Usta’nın elinden çıkan deniz börülcesi kısa sürede masamızı süsledi. Ara sıcak olarak balık böreği, kalamar ızgara, balık kroket geldi. Böyle yerlere kalabalık gitmekte fayda var. Zira herkes farklı bir yemek ısmarlıyor ve hepsinden tatma şansını buluyorsunuz.

PAELLA, bugüne kadar yediklerimin en güzeliydi, közde patlıcan için söyleyecek söz bulamıyorum. Masada bulunan herkesten en yüksek puanı aldı. Pavurya pane tadılması gereken bir lezzet, kalamar ızgara harika. Tabaklar dolusu yiyebilirim, ama diyetisyenim ne der bilmiyorum. Arkadaşlarım yemek üzerine sufle yedi, ben paella, közde patlıcan ve kalamar ızgaranın damağımda bıraktığı tada kıyamadım.

YEMEĞİMİZİ, aralarında Kardak’ın da bulunduğu adacıkları seyredip, kumsala vuran dalgaların sesini dinleyerek yedik. Rakı o güne kadar hiç içmediğim kadar lezzetli geldi. Bizi ağırlayan arkadaşım, kış gecelerinin de en az bu kadar keyifli olduğunu, insanın gürül gürül yanan şöminenin başından ayrılmak istemediğini anlattı.

MÖNÜDE bulunan ve tadamadığım pek çok şey aklımda kalarak Çıpa'dan ayrıldık.

SOĞUK meze, ara sıcak, buğulama, karidesili özel salata, rakı ve nefis bir sufle ile sona eren yemeğe adam başı 8 milyon lira verilen Çıpa'da hesabı ben ödemedim, ama her kuruşun karşılığını aldığımızı söylemeliyim.

Telefon: 0 252 382 74 55

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!