Mrs.Gourme: Bir yemek yedim dünyam değişti

Güncelleme Tarihi:

Mrs.Gourme: Bir yemek yedim dünyam değişti
Oluşturulma Tarihi: Şubat 13, 2000 00:00

Haberin Devamı

İNSANIN kendini çalkantıda hissettiği, duygularını, düşüncelerini sıraya koyamadığı zamanlar oluyor. Kendinizi birden boşlukta buluveriyorsunuz, tepkileriniz değişiyor. Ne bileyim önceden üzerinde durmadığınız şeyler sizi üzüyor, ya da çok kızacağınız bir olay karşısında soğukkanlı kalabiliyorsunuz. İşte böyle bir dönemde, Cafe Garden'da bir yemek yedim dünyam değişti.

CAFE Garden, 1402/2 Sokak'ta. Çocukluğumun geçtiği ev gibi, büyük pencereleri bahçeye bakıyor. Kapıdan girdiğinizde farklı bir dünyaya adım attığınızı hissediyorsunuz. Yemek salonu, yeşil ağırlıklı pastel renklerle döşenmiş. Egzotik ülkelerden getirilmiş biblo, aksesuar ve tablolar sıcacık, insancıl, zevkli ve keyifli bir dünya yaratmış. Rafta uyuyan minik kedi biblosu, başımı kaldırdığımda gözüme çarpan Japon sanatçıların elinden çıkma resimler, duvarları süsleyen Hint ve uzakdoğu takıları, naif ressamların rengarenk tabloları, derinlerden gelen ve ruhumu yıkayan o müzik beni sakinleştirdi. Kendimi, annemin sıcak kucağında gibi huzurlu ve mutlu hissettim. Bu duyguyu yaşamamda kuşkusuz yediğimiz yemeğin eşsiz lezzeti ve zevkli sunumunun da etkisi büyüktü.

CAFE Garden, İzmirli'lerin yakından tanıdığı Pervin ve Hürriyet Mısırlıoğlu kardeşlerin. Mönüyü, sevgili dostum Rahmi Yılmaz'la birlikte hazırlamışlar. Bence son zamanlarda açılan cafe ve restoranlar arasında en özgün olanı. Mönü, farklı zevklere hitap edebilecek nitelikte. Eksik ya da fazla hiç bir şey yok. Kahvaltının yanı sıra salatalar, sandviçler, omlet ve krepler, makarnalar ve özel tatlar, tatlılar var. Günün çorbası ve mönüsünde de her gün farklı bir lezzet sunuluyor.

GİTTİĞİMİZ gün sebze çorbası vardı. Tadı damağımızda kaldı. Arkadaşımla birlikte Akdeniz salata, jambonlu omlet, sebzeli krep, tiramisu yedik. Arkadaşım taze sıkılmış portakal suyu, ben kola içtim. İşe döneceğimiz için de yemeklerini şarap eşliğinde yiyenlere biraz gıpta ettik. Yemek üzerine içtiğimiz kahvenin servisi de Cafe Garden farkını yansıtıyordu. Sıcak su, Romeo ve Juliet desenli porselen çaydanlıkta geldi. Açık yeşil fincanlarda sıcak kahvemizi zevkle içtik. Bu keyifli yemek için de toplam 7 milyon 500 bin lira ödedik.

UNUTMADAN, gününüze bu keyifli ortamda kahvaltı ile başlayabilirsiniz. Pazar günleri de Cafe Garden'da brunch var. Çökelek, ev zeytini, sahanda yumurta, tereyağı, taze keçi peyniri, domates, köz biber, petek bal, pohaça ve börek çeşitleri, kahve, çay, süt ve taze meyve suyundan biri karşılığında kişi başı 2 milyon 500 bin lira ödüyorsunuz.

TELEFON: 422 06 70 - 464 31 69

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!