MODEKO kapılarını açtı

Güncelleme Tarihi:

MODEKO kapılarını açtı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 26, 2015 01:21

MODEKO 2015-İzmir Mobilya Fuarı düzenlenen törenle 26’ıncı kez kapılarını açtı. Toplam 30 ülkeden alım heyetlerinin ziyaret edeceği ve 192 firmanın stant açtığı MODEKO, 1 Mart pazar akşamına kadar gezilebilecek.

Haberin Devamı

Kültürpark’taki İzmir Uluslararası Fuar Alanı’nda düzenlenen açılış törenine, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş, İzmir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Zekeriya Mutlu, Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen, İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ile Karabağlar Belediye Başkanı Muhittin Selvitopu ve Kemalpaşa Belediye Başkanı Arif Uğurlu katıldı. Bu yıl 26’ncı kez kapılarını açan fuara Hollanda’dan Fas’a, Cezayir’den Azerbaycan’a kadar 30 ülkeden alım heyetlerinin geleceği belirtildi.

"YENİ FUARLA İLGİ ARTACAK"

Açılışta konuşan Büyükşehir Belediye Başkanvekili Sırrı Aydoğan, kentin fuarcılık anlamında hızla büyüdüğünü söyledi. İzmir’in mobilya anlamında da geliştiğini ve Türkiye’nin önemli merkezlerinden biri haline geldiğini belirten Aydoğan, önümüzdeki dönemden itibaren Gaziemir’deki Fuar İzmir ile sektörün daha da ilgi göreceğini kaydetti. Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele İşleyen ise mobilya üreticilerinin hedeflerine bu fuar ile daha hızlı ulaştığını belirterek, "Yaklaşık 500 bin kişilik istihdamıyla mobilya sektörümüzün hem 2.4 milyar dolarlık ihracatında hem de 10 milyar dolarlık iç piyasa satışında MODEKO önemli bir paya sahiptir" dedi.

"SEKTÖR BÜYÜYOR"

Haberin Devamı

Bu yıl fuarı yüzde 10 büyüttüklerini, buna karşın 50’ye yakın firmaya yer veremediklerini aktaran İşleyen, "Fuarımızda 192 firma, 200’e yakın markasını tanıtacak. Mobilya ihracatımız da bir önceki yıla göre yüzde 14’lük bir büyüme yaşadı. Bizim de 2023 hedeflerimizde 10 milyar dolarlık ihracat hedefimiz var. MODEKO sayesinde bu hedeflerimize ulaşacağımıza inanıyoruz" diye konuştu. İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Tevfik Özdemir ise Gaziemir’deki yeni fuar alanına taşınılmasıyla MODEKO’nun da en az mermer fuarı kadar önemli olacağının altını çizdi.

MİNYATÜR SERGİ DE OLACAK

Fuar’da bu yıl 200 marka 192 stantta tanıtılacak. Fuarda modern ve klasik mobilyalardan eskitme ve modüler mobilyalara kadar pek çok seçenek tanıtılacak. Mimarlar, iç mimarlar, zincir mağazalar, dağıtımcı ve üreticilerin katıldığı fuara Filistin’den Gürcistan’a; İsveç’ten Fas’a kadar 30 yabancı ülkeden alım heyetleri gelecek. Fuar kapsamında ayrıca "En İyi Stant" tasarım yarışması da düzenlenecek. Ayrıca minyatür mobilyalardan oluşan sergi de ilk kez vatandaşların karşısına çıkacak. Fuar 1 Mart Pazar akşamına kadar gezilebilecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!