Modanın patronu gelinlik üretiyor

Güncelleme Tarihi:

Modanın patronu gelinlik üretiyor
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 04, 2010 00:00

İzmir’de 30 yıldır denim kumaş alanında faaliyet gösteren Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün, gelinlik sektörüne de adım attı. Örün, Batı Avrupa için üretim yapacak.

Haberin Devamı

İZMİR’de 1979 yılından beri denim kumaş alanında faaliyet gösteren Örünler Tekstil, alanını genişletti. Ege Giyim Sanayicileri Derneği ile Türkiye Moda ve Hazır Giyim Federasyonu Başkanı Nedim Örün, geçtiğimiz haftalarda Örünler Hazır Giyim Şirketi’ni kurarak gelinlik sektörüne girdiklerini söyledi.
Bu konuda tamamen ihracata dönük üretim yapacaklarını belirten Örün, “Hedef pazar olarak Batı Avrupa’yı belirledik. Burada da özellikle Almanya ve Belçika’ya ürün göndereceğiz. Hedefimiz bu ülkelerde Çin ürünlerinin yerini almak” dedi. Çin ile fiyat farkını düşürmek için iyi bir fizibilite çalışması yaptıklarını söyleyen Örün, “Fiyatımız onlardan biraz daha yüksek olacak, ancak erken teslimatla bu farkı kapatacağız. Çünkü Avrupalı Çin’den siparişini en erken 4-5 ay sonra alabiliyor” diye konuştu.
Gelinlik sektöründeki seri üretim eksikliğini görerek bu alanda da çalışmaya karar verdiklerini aktaran Örün, tasarım ve üretim konusunda Türkiye’nin çok iyi bir noktada olduğunu, ancak seri üretimde büyük bir eksikliğin bulunduğuna dikkat çekti.

Haberin Devamı

MUTFAK KADININ

Örün, gelinlik işini İzmir Ekonomi Üniversitesi Moda Bölümü’nden mezun olup, Paris’te Marangoni Enstitüsü’nde bir yıl moda tasarım masteri yapan kızı Gülberk Örün’le yürütecek. Eşi Engin Örün ile bir arkadaşının tasarımcı eşinin de tasarım ve üretim bölümünde destek olacağını söyledi. Örün, “İşin mutfak kısmı kadınların. Ben pazarlama ve satış ayağında görev alacağım” dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!