Mobilyacıların İzmir zirvesi

Güncelleme Tarihi:

Mobilyacıların İzmir zirvesi
Oluşturulma Tarihi: Kasım 25, 2009 00:00

Türkiye’nin en kapsamlı mobilya ve dekorasyon fuarı MODEKO için sektör temsilcileri bir araya geldi. Sektörde yaşanan sorunlar tartışıldı, çözüm yolları aranıldı.

Haberin Devamı

EFOR Fuarcılık’ın İzmir Mobilyacılar Odası işbirliği ile düzenlediği Mobilya, Dekorasyon, Ev ve Büro Mobilyaları Fuarı MODEKO’nun hazırlıkları başladı. 7-11 Nisan 2010 tarihlerinde Uluslararası İzmir Fuar Alanı’nda gerçekleşecek 21. MODEKO için sektör temsilcileri İzmir Ticaret Odası lokalinde bir araya geldi. Toplantıya Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, İzmir Mobilyacılar Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Kara, Efor Fuarcılık Genel Müdürü Nuray Eyigele ile çok sayıda mobilyacı katıldı.
Belediyeden tam destek
Sektör temsilcilerinin katıldığı yemekli toplantıda Karabağlar Belediye Başkanı Sıtkı Kürüm, ilçelerinin ekonomi lokomotifi olan mobilya sektörünün markalaşması için çalıştıklarını söyledi. Başkan Kürüm, “İlçemizde en önemli gelir kalemi mobilyadır. 21. kez gerçekleşecek fuarın tanıtımına belediye olarak destek vereceğiz. Yedi gün yirmi dört saat mobilyacımızın hizmetindeyiz” dedi.

Haberin Devamı

İhracatımız artacak

Mobilyacı esnafının yıllardır ötelenen sorunlarının Karabağlar’ın ilçe olmasıyla tek tek ele alınmaya başlandığına dikkat çeken İzmir Mobilyacılar Odası Başkanı Mustafa Kara, yerel yönetimlerle el ele bir meslek odasının sorunlarını daha kolay çözebildiğini vurguladı. Kara, “Sektörümüz açısından tanıtım büyük önem arz etmektedir. Ekonomik krize rağmen sektörümüz, büyümesini ve ihracat artışlarını sürdürüyor. MODEKO fuarımızla ihracatımızı arttırmak istiyoruz” dedi. Nuray  Eyigele, “Krizin etkileri geçen yılla göre biraz daha azaldı. İlginin büyük olacağından eminiz” diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!