Mobil deprem simülatörüyle bilinçlendiler

Güncelleme Tarihi:

Mobil deprem simülatörüyle bilinçlendiler
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 11, 2012 00:00

Türkiye’nin büyük bir bölümünün deprem kuşağı içinde olduğu gerçeğinden yola çıkan Philip Morris/Sabancı, gerek Torbalı üretim merkezinde gerekse genel müdürlük binasında Türk Deprem Vakfı'na ait Mobil Deprem Simülatörü ile çalışanlarını depreme karşı bilinçlendirdi.

Haberin Devamı

Çevre, Sağlık, İş Güvenliği ve Güvenlik Bölümü (EHSS) tarafından düzenlenen 3 gün süren etkinliğe çalışanlar yoğun ilgi gösterdi. Çalışanlar, Mobil Deprem Simülatöründe 7 şiddetinde depremi birebir yaşadı. Philip Morris/Sabancı Çevre, Sağlık, İş Güvenliği ve Güvenlik Müdürü Cihangir Tuğrul, “İş güvenliğine verdiğimiz önem doğrultusunda 4,6 milyon saatlik toplam çalışma süresini, tek bir işgünü kayıplı kaza yaşanmadan geçirdik.

Çalışanlarımızın iş güvenliğinin yanı sıra iş dışındaki hayatlarında da güvenli bir yaşam sürmelerine büyük önem veriyoruz. Bu bağlamda eğitim çalışmalarına önemli yatırımlar yapıyoruz. Ülkemizin büyük bir bölümü deprem kuşağında bulunuyor. Geçtiğimiz yıl ülkemizde derin üzüntüler yaşatan Van depreminde bir kez daha gördük ki depremle yaşamayı öğrenmemiz gerekiyor. Deprem uzmanları da, depreme karşı hazırlıklı olmamız gerektiğini önemle vurguluyorlar. Tüm bunları göz önünde bulundurarak çalışanlarımızın deprem hakkındaki farkındalıklarını artırmak istedik. Philsa Torbalı Fabrikamızda ve genel müdürlük binamızda Mobil Deprem Simülatörünü çalışanlarımızın deneyimine sunduk. Çalışanlarımız sadece beş dakikalarını ayırarak deprem hakkındaki bilgilerini tazelediler” dedi.


Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!