Merinos krize meydan okuyor

Güncelleme Tarihi:

Merinos krize meydan okuyor
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2009 21:20

Haberin Devamı

Türkiye’nin önde gelen mobilya ve halı üreticisi Merinos’un Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Feza Çiftçi, krize meydan okuduklarını söyledi. izmir Torbalı’da dört yıl önce 10 bin metrekare kapalı alanı olan boş bir fabrika satın alarak mobilya üretmeye başlayan Merinos Mobilya’nın  kriz ortamlarında rekora koştuğunu belirten Merinos Mobilya ve Halı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü Feza Çiftçi, “Dört yıl sonunda 730 çalışanımızın yanı sına 160 bin metrekare kapalı, 750 bin metrekare açık olmak üzere 910 bin metrekarelik bir üretim tesisine ulaşırken, geçen yıl 68 milyon TL’lik bir ciroya ulaştık. Kriz ortamında bu yıl işçi çıkarmak yerine 500 olan personel sayımızı 730’a yükselttik. Daha da eleman alıyoruz” dedi.250 kişi işe aldıkizmir’e dört yıl sonunda 50 milyon Euro’luk bir yatırım kazandırdıklarına, krizde insanlarının psikolojisinin bozulduğuna, daha fazla mücadele ettiklerine dikkat çeken Çiftçi, “Genel mantığımız, kriz dönemlerinde mümkün olduğu kadar az karla, piyasadaki bayilerimizin mallarını satıp, rekabetçi piyasada güçlenmelerini sağlamak. Kriz dönemleri bizim için büyük bir fırsat. Son bir aydır tüm firmalar işçi çıkartırken, biz 250 kişi aldık. Daha da almaya devam edeceğiz. Üretim bandımız dolu. Vardiyaları arttırıyoruz” diye konuştu.

Türkiye’de 600 bayimiz var

Haberin Devamı

Eskiden Türk halkının mobilya ve halısını kolay kolay yenilemezken, şimde bunun modasının takip edildiğini kaydeden Çiftçi, “Renkler, desenler değişiyor. Türkiye genelinde halı satan 2 bin 500 bayimiz, halı ve mobilyayı birden satan bin metrekare üzeri ise 600 bayimiz var. Bu sayı hızla artıyor. Firma olarak 2010’u mobilya yılı ilan ettik” dedi.

Çiftçi: İhracat yapıyoruz

Geçen yıla bakıldığında mobilyada büyümelerinin yüzde 25-30 arası olduğunu belirten Çiftçi şu bilgileri verdi: “Halıda Türkiye piyasasının yüzde 50 üretimini biz yapıyoruz. Daha da fazla tezgahımız olsa bu rakamı büyüteceğiz. Çünkü tezgahlarımız 7 gün 24 saat çalışıyor. Mobilyada üretimi günde 10 saate çıkardık. İhracatımızda artıyor. Halıda 43 ülkeye, mobilyada iran, ırak ağırlıklı olarak Avrupa ve abd’ye ihracat yapıyoruz. Geçen yıl Uşak’ta battaniye fabrikasına ortak olduk.”

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!