Memurdan müdüre taciz suçlaması

Güncelleme Tarihi:

Memurdan müdüre taciz suçlaması
Oluşturulma Tarihi: Nisan 12, 2000 00:00

Haberin Devamı

KARABAĞLAR Atatürk Endüstri Meslek Lisesi'nde santral görevlisi olarak çalışan Hayal Çakır ve Fadik Kılıç, okul müdürü Ali Rıza Erdem'in kendilerine cinsel tacizde bulunduğu iddiasıyla Vali Kemal Nehrozoğlu'ndan yardım istedi.

GEÇEN yazdanberi okul müdürünün kendilerine cinsel tacizde bulunduğunu öne süren 30 yaşındaki Hayal Çakır, ‘‘Ekim'de İlçe Milli Eğitim'e şikayette bulunduk. Ankara'dan müfettişler geldi. Ancak Müdür haklı bulundu. Bunun üzerine bizleri başka okullara sürdüler'' diye konuştu.

GÖRGÜ tanıkları olmasına rağmen müdürün aklanmasını hazmedemediklerini belirten Çakır, ‘‘Odasında sıkıştırıyordu. Şikayet ettiğimiz zaman (Fantazi yapıyorduk, yatmadık ya) dedi. Bize (siz altı üstü yardımcısınız. Ben istediğimi yaparım) diyordu. Görgü tanıkları olan Mustafa Ünal ve Elif Çetin de bizim gibi sürüldü'' dedi.

VALİ Kemal Nehrozoğlu'ndan tekrar soruşturma açılmasını isteyen Fadik Kılıç (25), ‘‘Gelen müfettişler zaten bizi dinlemedi. Müdür nüfuzunu kullanarak kendini haklı çıkardı'' dedi. Vali Kemal Nehrozoğlu, tekrar müfettiş isteyeceğini belirtti.

OKUL Müdürü Ali Rıza Erdem, olayın komplo olduğunu söyledi. İddialarda bulunan iki görevlinin maşa olarak kullanıldığını vurgulayan Erdem, ‘‘Okuldan sürülen Başmuavin Mustafa Ünal'ın kurbanı oldular. Müfettişler 100 kişiyle görüştü. 6 aydır bununla uğraşıyorum. Ama artık olayı büyütmenin anlamı yok. Çünkü sonuçta aklandım'' diye konuştu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!