Memur - işçi dayanışması

Güncelleme Tarihi:

Memur - işçi dayanışması
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2015 13:56

İZMİR’de Büyükşehir Belediyesi önünde düzenlenen iki ayrı eylemde memur işçi dayanışması yaşandı. Tüm Belediye ve Yerel Yönetim Hizmetleri Emekçisi Sendikası (TÜM BEL SEN) üyeleri ESHOT Genel Müdürlüğü’nde sendikalarının yetkisinin iptal edilmesini protesto etti. Hemen yanı başındaki eylemde ise DİSK Kamu Kurumlarında Taşeronlaşmanın önüne geçilip Hükümetten kadro talebinde bulundu.

Haberin Devamı

İşçiler memurların sorunları ile basın açıklamasındra onların yanında saf tutarken, memurlar da işçilerin imza kampanyasına katıldı. Tüm Bel Sen İzmir Bir Nolu Şube Başkanı Ulus Bozkır belediye bünyesinde çalışan memurların taleplerini ilgili basın açıklamasında Belediye’ye Valilikten gelen bir yazıdaki tabloya dayanarak yetkili sendika olmadıklarını kendilerine bildirdiklerini belirterek, "Oysa ki böyle bir tutanak yoktu. Zaten Valiliğe yaptığımız başvurudan sonra Valilik tablonun birleştirme tutanağı olmadığını hem bize hem Belediye’ye yazıyla bildirdi. Böylece, Belediye’nin işlemi de temelsiz, dayanaksız kalmış oldu. Özetle, minare çalınmış ama kılıfına uydurulamamıştır. Şimdi yanlıştan dönme sırası belediyededir" dedi.

Memur - işçi dayanışması



Ulus İdarenin kendilerine sorun çıkarmayacak adeta kendi Şube Müdürlüğü gibi çalışacak bir sendika ibtediğini belirterek, "Biz böyle olmadık ve olmayacağız. Biz şunu ısrarla vurgulayalım. Bu saatten sonra elde edilecek her kazanım bir lütuf veya birilerinin birilerini ikna etmesinin değil ısrarla verdiğimiz mücadelenin kaçınılmaz sonucu olacaktır" dedi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!