Mehter ve gayda eşliğinde Çanakkale Türküsü

Güncelleme Tarihi:

Mehter ve gayda eşliğinde Çanakkale Türküsü
Oluşturulma Tarihi: Nisan 24, 2015 00:59

ÇANAKKALE Savaşları'nın 100'ncü yıl dönümü nedeniyle şehre gelen Fransız gayda grubu, mehter takımı ile düet yaparak Çanakkale Türküsü'nü seslendirdi. Kordondaki gösteri büyük beğeni topladı.

Haberin Devamı

Çanakkale Mehter Derneği ile Fransa'daki Breton-Türk Dostluk Derneği, Çanakkale Savaşları'nın 100'ncü Yıldönümünde renkli bir etkinliğe imza attı. Çanakkale mehteri ile Fransız gayda grubu birlikte marşlar çaldı. İskele Meydanı'ndan başlayan etkinlikte, Ceddin Deden Marşı'nı çalan mehter ve gayda grubu yürüyerek Truva Atı'nın bulunduğu alana yürüdü. Çok sayıda Çanakkaleli de cep telefonlarıyla o anları kaydederken, grubun arkasında yürüyüşe geçti. Mehter ve gayda grubu daha sonra kordon boyundaki Truva Atı önünde bulunan Çağlar Kaynak Basketbol Sahası'nda mini konser verdi. İki müzik grubunun Çanakkale Türküsü'nü birlikte seslendirmesi büyük beğeni topladı. Grupların ayrı ayrı performans sergilemesi de izleyenlerden alkış aldı.

Mehter ve gayda eşliğinde Çanakkale Türküsü


Mehter ve gayda eşliğinde verilen konseri CHP'li Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile AK Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, İl Milli Eğitim Müdürü Zülküf Memiş ve çok sayıda Çanakkaleli birlikte izledi.
Breton-Türk Dostluk Derneği Eşbaşkanları Ali Dere ve Loic Philippon da etkinlikte yer aldı. Çanakkale'de çok güzel karşılandıklarını ve kendilerine gösterilen ilgiden memnun olduklarını belirten Philippon, 100 yıl önce atalarının savaştı yerde barışı birlikte yaşattıklarını söyledi.

BAKMADAN GEÇME!